Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα

Θα ομορφύνουν το χώρο σου και θα δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση.  

Τα φυτά στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού είναι πλέον ένα από τα top trend στον τομέα της διακόσμησης. Αλλάζουν τη διάθεση και σε φέρνουν πιο κοντά στη φύση. Άλλωστε αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία όσων ανακάλυψαν την κηπουρική την περίοδο της καραντίνας, το γνωρίζεις ήδη.

Εάν όχι ήρθε η στιγμή να βάλεις το πράσινο στην καθημερινότητα σου. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να αλλάξεις το χώρο σου, όχι μόνο το σαλόνι σου αλλά και τον χώρο του μπάνιου και του υπνοδωματίου.

Χρησιμοποίησε κομψά κασπώ ή περίτεχνα καλάθια αν θες να δώσεις μία πιο boho πινελιά. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψηλές γλάστρες για να δημιουργήσεις διάφορα επίπεδα.

Σημαντικό είναι να επιλέξεις τα σωστά φυτά που δεν είναι απαιτητικά σε θέμα περιποίησης και που βοηθούν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρα της. Κάποια από αυτά μάλιστα έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν με τα φύλλα τους τον αέρα και να βελτιώνουν την ποιότητα του.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 φυτά που σίγουρα θα ομορφύνουν και το χώρο και τη διάθεση σου.

Φίκος

Βάλε τον σε φωτεινό μέρος, μακριά από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου. Χρειάζεται μέτριο πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες και πολύ λιγότερο τους χειμερινούς.

Αλόη

Τοποθέτησέ την σε δυτικό παράθυρο για να έχει πλούσιο φώς. Πρόσεξε να μην βρίσκεται δίπλα σε τζάκι ή καλοριφέρ.

Κέντια

Για να αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται φωτεινό μέρος, ωστόσο δεν πρέπει να δέχεται απευθείας τις ακτίνες του ήλιου. Τοποθέτησε την σε κάποια γωνιά του σαλονιού σου, θα δημιουργήσει ένα τέλειο εφέ.


Φτέρη

Γενικά χρειάζεται αρκετό νερό, το καλοκαίρι. Ωστόσο όσο πέφτει η θερμοκρασία περιόρισε το πότισμα.

Πόθος

Χρειάζεται καλό φωτισμό, χωρίς ο ήλιος να βλέπει κατευθείαν το φυτό. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα και πρέπει να προσέξεις προτού του βάλεις νερό το χώρα του να είναι στεγνό.

Φωτογραφίες: Unsplash

Διάβασε ακόμη