Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Καιρός: Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Συνεχίζει το κρύο.

Σήμερα, Δευτέρα, 21 Μαρτίου η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, ενώ θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη και θα κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά στο ανατολικό μισό μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια αρχικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 4 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, ημιορεινά και σε κάποιες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, ενώ θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη και θα κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 41 εκατοστά.

Πηγή: Sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη