Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“20 συν ΜΙΑ”: Μια καθηλωτική παράσταση για τη βία κατά των γυναικών

Την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Αληθινές ιστορίες γυναικών – θυμάτων βίας παρουσιάζονται στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ. Το καθηλωτικό χορόδραμα “20 συν ΜΙΑ” που σίγουρα θα συγκλονίσει τους θεατές, έρχεται να “ταρακουνήσει” και να ευαισθητοποιήσει την κυπριακή κοινωνία, αλλά συνάμα να στείλει ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης σε όλες τις γυναίκες και κορίτσια, θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

20 συν ΜΙΑ ιστορίες… γυναίκες που κάποτε φιμώθηκαν, τολμούν να σηκωθούν, να σπάσουν την αλυσίδα της σιωπής και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους όσοι αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή βίας στο περιβάλλον τους.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο 20 συν ΜΙΑ γυναίκες όλων των ηλικιών από 18 μέχρι 65, επαγγελματίες χορεύτριες, ηθοποιοί και ερασιτέχνες, ενώνουν δυνάμεις και μέσω κίνησης, έκφρασης και χορογραφικών μοτίβων ξεδιπλώνουν στη σκηνή, μαρτυρίες και βιώματα έμφυλης βίας. 20 συν ΜΙΑ γυναίκες διεκδικούν τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους και παροτρύνουν κάθε γυναίκα, η οποία υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, λεκτική, σεξουαλική ή ψυχολογική να μιλήσει ανοιχτά και να ζητήσει βοήθεια.

Η πρωτοποριακή παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την πολύτιμη αρωγή και συμβολή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια. Το έργο στηρίζουν επίσης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το American Medical Center, η Avaton Communications και το Dream Studio.

Κυριακή 17 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου | 20:00
Προπώληση Εισιτηρίων: Tickethour / τηλ: 77777040 και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER.
Πληροφορίες:96650593

Συντελεστές:

Ιδέα – Χορογραφική Διεύθυνση: Γιώργος Δημόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Δημόπουλος – Μαρία Χαραλάμπους
Μουσική: Γιώργος Κολιάς
Χοροθεραπεια: Μαρία Χαραλάμπους
Χορογραφία: Γιώργος Δημόπουλος – Μαρία Χαραλάμπους σε συνεργασία με τις 20 συν ΜΙΑ
Συν-δημιουργία: Χριστιάνα Ευτυχίου, Ξένια Νικολάου, Λένα Θεοδότου, Θέα Σταυρινού, Εύη Βασιλείου, Στυλιάνα Αριστείδου
Φωτογραφίες: Στέφανος Κουρατζής
Σχεδιασμός – Xειρισμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Χειρισμός Ήχου: Μικαέλα Τσαγγάρη
Σκηνικά – Κουστούμια: Μαριλένα Φουκαρίδου
Δημιουργία Βίντεο: Michelle Σταματάρη
Επικοινωνία & Προωθητικό υλικό: Avaton Communications

Πρωταγωνιστούν: Ευαγγελία Νικολάου, Λένα Θεοδώρου, Στέφανη Παστελλά, Ξένια Νικολάου, Εύη Βασιλείου, Στυλιάνα Αριστείδου, Θέα Σταυρινού, Λουκία Αλεξιάδου, Παμπίνα Αριστείδου, Μαρία Ανδρέου, Ιωάννα Αντρέου, Μαρίνα Χαραλάμπους, Michelle Σταματάρη, Χρυσή Παρασκευοπούλου, Μυρτώ Νικολαΐδου, Άννα Κωνσταντίνου, Γεωργία Σάββα, Μαριλένα Χριστοδουλίδη, Έφη Παλάλα, Άντρεα Δημητρίου, Μέλανη Κωνσταντίνου.

Διάβασε ακόμη