Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

Τι έγραψε στον λογαριασμό του στο X.

“Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα” έγραψε ο Elon Musk στον λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter). Το σχόλιό του συνοδεύει ένα άρθρο το οποίο έχει τίτλο “πληθυσμιακή κατάρρευση στην Ελλάδα”.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Χ αλλά και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου φαίνεται να ανησυχεί για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο άρθρο εμφανίζει την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα που θα υποστεί πληθυσμιακή κατάρρευση. Ως αίτια δίνει τους ξαφνικούς θανάτους και το ρεκόρ της υπογονιμότητας πέρα από τις προβλέψεις.

Διάβασε ακόμη – Meghan Markle: Κυκλοφόρησε το πρώτο προϊόν του νέου της brand

Τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα αυξήθηκαν από περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικά, θρόμβους του αίματος και περιστατικά καρκίνου σε νεότερες ηλικίες. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο, τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρότερες ηλικίες -άνδρες και γυναίκες- καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό σε σχεδόν έναν αιώνα.

Διάβασε ακόμη – Kourtney Kardashian: Έτσι γιόρτασε τα γενέθλια της

Στο άρθρο που κοινοποίησε ο Elon Musk αναφέρεται ακόμη ότι η προοπτική πληθυσμιακής κατάρρευσης της χώρας μας είναι μια “ωρολογιακή βόμβα” και “εθνική απειλή” σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος γίνεται και mention.

Ο Elon Musk έχει εκφράσει και στο παρελθόν τις ανησυχίες του σχετικά με την υπογεννητικότητα που απειλεί την ανθρωπότητα και μάλιστα έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των ανεπτυγμένων χωρών να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Ο ίδιος θεωρεί την υπογεννητικότητα μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα κι από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Να σημειώσουμε ότι ο Elon Musk είναι πατέρας 11 παιδιών τα οποία έχει αποκτήσει με 3 διαφορετικές γυναίκες.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη