Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Πώς θα δεις την πολυβραβευμένη κυπριακή ταινία “Παύση”

Μια ταινία μέσα από το πρίσμα της σύνθετης και συναρπαστικής γυναικείας φύσης. 

Η δραματική ταινία μεγάλου μήκους “Παύση” με τη σκηνοθετική υπογραφή της Τώνιας Μισιαλή, θα προβληθεί στο ΡΙΚ1 στο πλάσιο του μήνα Γαλλοφωνίας, στις 27 Μαρτίου 2021 στις 22:45 το βράδυ (με γαλλικούς υπότιτλους).

Παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η Ελπίδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της, πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα, με εξισορροπητικές δόσεις χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν. 

Η ταινία είναι ιδωμένη ειδικότερα μέσα από το πρίσμα της σύνθετης και συναρπαστικής γυναικείας φύσης απέναντι στα εμπόδια της ζωής και τις άσβηστες επιθυμίες.

Η «Παύση» είναι το σκηνοθετικό ντεπούτο της Τώνιας. Έχει επιλεγεί σε κατηγορίας ‘A’ Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανά το Παγκόσμιο, έχει κερδίσει 11 βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης ταινίας FIPRESCI από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου.

Η σκηνοθέτης Τώνια Μισιαλή ήταν επίσης η νικήτρια του διαγωνιστικού τμήματος «Νεοεμφανιζόμενων Ελλήνων» του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin.

Πρωταγωνιστούν: Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ. Συμμετέχουν: Μάριος Ιωάννου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Τζωρτζίνα Τάτση, Μαρίνα Μανδρή.

Συντελεστές: Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν, Σκηνογραφία: Λύδια Μανδρίδου, Μάριος Νεοκλέους, Κοστούμια: Κρίστη Πολυδώρου, Μοντάζ: Αιμίλιος Αβραάμ, Ήχος: Χρίστος Κυριακούλλης, Κώστας Βαρυμποπιώτης, Παραγωγή: Άντρος Αχιλλέως, Στελεάνα Κληρή, Τώνια Μισιαλή.

Διάβασε ακόμη