Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H “αθώα” συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει φθορά στις βλεφαρίδες σου

Η #1 συνήθεια που μπορεί να τις βλάψει.

Όταν μιλάμε για φθορά στις βλεφαρίδες, δεν αναφερόμαστε σε ένα μη αμελητέο θέμα αλλά το ακριβώς αντίθετο: οι βλεφαρίδες που έχουν υποστεί φθορά είναι αδύναμες και ενδεχομένως να πέφτουν / μαδάνε πιο εύκολα. Και καμιά μας δεν το θέλει αυτό, απεναντίας όλες μας θέλουμε δυνατές, πυκνές και εντυπωσιακές βλεφαρίδες.

Όλες οι έρευνες πάντως συνηγορούν στο εξής: ότι υπάρχουν μερικές συνήθειες που όλες μας ακολουθούμε ασυναίσθητα, και συμβάλλουν σε μεγάλο ποσοστό στη φθορά των βλεφαρίδων. Μία από αυτές είναι η πιο συχνή – και ταυτόχρονα η πιο “επικίνδυνη”:

 Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Οι περισσότερες γυναίκες τρίβουν με μανία τις βλεφαρίδες τους (και μάλιστα για πολλή ώρα) ώστε να βγει το χρώμα, που είναι αλήθεια, είναι εξαιρετικά έντονο και μουτζουρώνει πανεύκολα την περιοχή κάτω από τα μάτια. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή μπορεί να βιάζονται να τελειώνουν με τη διαδικασία, είτε βαριούνται είτε απλά δεν έχουν υπομονή. Πολλές φορές μάλιστα θα έχεις παρατηρήσει ότι αν δεν έχεις κάνει σωστό ντεμακιγιάζ, το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάς το επόμενο πρωί με υπολείμματα μάσκαρα κάτω από τα μάτια σου – αφού έχει “τρέξει” στον ύπνο σου.

Το έντονο τρίψιμο όμως έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείς στην ουσία εσύ η ίδια τις βλεφαρίδες σου – και να μένουν τριχούλες στο βαμβάκι / cotton pad. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι οι δυνατές κινήσεις με πίεση που ενδεχομένως κάνεις έχουν ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια – λόγω του ότι η περιοχή είναι πάρα πολύ λεπτή και ευαίσθητη.

Διάβασε ακόμη – Πλαϊνή φράντζα: Το χτένισμα που χαρίζει ένα femme fatale look

Hint: Οι μάσκαρα είναι γενικά δύσκολες στο ντεμακιγιάζ, πόσω μάλλον όταν είναι αδιάβροχες. Η σύνθεση των αδιάβροχων μάσκαρα απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση και θα σε συμβουλεύαμε να μην τις χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις. Επιπλέον, καλύτερα να τις αφαιρείς με ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για αδιάβροχο makeup.

Διάβασε ακόμη – Η Κριστίν Παναγή με το πιο αναπάντεχο χρώμα κραγιόν που αναβαθμίζει κάθε εμφάνιση

Προσοχή: Αν δεν κάνεις καθόλου ντεμακιγιάζ, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο

Στον αντίποδα, υπάρχουν γυναίκες που αμελούν εξ ολοκλήρου το ντεμακιγιάζ και δεν ξεβάφουν ποτέ τις βλεφαρίδες τους, επιλέγοντας να κοιμηθούν με βαμμένες βλεφαρίδες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσες να κάνεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις να ξεραθούν και να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι αυτό γιατί, ούτως ή άλλως, οι βλεφαρίδες μας επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας των χημικών και άλλων χρωστικών που περιέχονται στις μάσκαρα. Σκέψου πόσο επιβαρυντικό θα είναι να μένουν με το χρώμα καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, το γεγονός ότι ξεραίνονται τις κάνει πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο.

Πηγή: shape.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη