Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Face skincare: Τα συστατικά που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου για υγιή επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni σου εξηγεί πώς να φροντίσεις σωστά το πρόσωπο σου.

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με την κληρονομική προδιάθεση ή και με ορμονικές διαταραχές οδηγούν σε αυξημένη παραγωγή μελανίνης κατά τόπους ανομοιόμορφα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μελάσματος (πανάδες).

Διάβασε ακόμη – Brow henna: Η τεχνική φρυδιών που θα αλλάξει το βλέμμα σου

Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Από τη στιγμή που σχηματίστηκαν όμως, καλό είναι να πλένουμε το πρόσωπο μας με ένα καθαριστικό που δρα ως προϊόν ελαφριάς απολέπισης από 3 φορές την εβδομάδα έως καθημερινά, αναλόγως τον τύπο του δέρματος.

Επίσης καλό είναι να εντάξουμε καθημερινά έναν ορό με βιταμίνη C, η οποία είναι φυσικός λευκαντικός παράγοντας. Ο ορός, λόγω του μικρού μοριακού του βάρους, διεισδύει καλύτερα στον επιδερμιδικό ιστό.

Διάβασε ακόμη – Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου

Ένα δερμοκαλλυντικό προϊόν (ορός ή κρέμα) με λευκαντική δράση, είτε τοπικά είτε σε όλο το πρόσωπο, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα οδηγεί σε μείωση των δυσχρωμιών καθώς επίσης συντηρεί το καλό αποτέλεσμα των θεραπειών που έχουν εφαρμοστεί. Συστατικά με λευκαντική δράση είναι η aarbutin, το κοχικό οξύ, το αζελαϊκό οξύ, γλυκολικό οξύ, βιταμίνη C, ρετιναλδεΰδη, βιομιμητικά πεπτίδια και διάφορα φυτικά συστατικά που αναστέλλουν τη μελανινογένεση.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, πρόσθεσε στη ρουτίνα σου κάθε βράδυ και ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, το οποίο επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας με αποτέλεσμα κερατόλυση και άρα βελτίωση – εκτός των άλλων – και των δυσχρωμιών.

Εννοείται πως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τουλάχιστον SPF 30, ούτως ώστε να μην επιδεινώνονται οι ήδη υπάρχουσες δυσχρωμίες. Υπάρχουν επίσης, συγκεκριμένα αντηλιακά προϊόντα στοχευμένα για πανάδες κι δυσχρωμίες, που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και τη μείωση της έντασής τους.

Για τις πιο διάχυτες δυσχρωμίες όπως το μέλασμα απαιτείται ένα πρωτόκολλο μεσοθεραπειών λεύκανσης σε συνδυασμό με φυτικά peelings, αναλόγως τη χρονιότητα των πανάδων, το βάθος και την έκτασή τους. Συνήθως, ξεκινάμε με μεσοθεραπεία ενός διαλύματος με υαλουρονικό οξύ και σύμπλεγμα αμινοξέων και λευκαντικών ουσιών.

Τον πρώτο μήνα συστήνουμε 3 μεσοθεραπείες με μεσοδιάστημα 10-15 ημερών. Σε περίπτωση, όπου δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως συνεχίζουμε με φυτικά peelings λεύκανσης κάθε 20 μέρες. Συνήθως, απαιτούνται 3-4 συνεδρίες. Μετά την 3 η μέρα ξεκινά ένα ήπιο ξεφλούδισμα μέχρι περίπου την 7 η μέρα.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη