Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ετοίμασε βαλίτσες για διακοπές με τη μέθοδο Marie Kondo

Ταξίδεψε τακτοποιημένα, μόνο με τα απαραίτητα.

Η μέθοδος της Marie Kondo για τη βαλίτσα των διακοπών θα σε διευκολύνει όχι μόνο να μην πάρεις μαζί σου όλο το σπίτι αλλά και να παραμείνουν τα πράγματά σου τακτοποιημένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν:

Δίπλωσε και τοποθέτησε σωστά τα ρούχα σου

Όποια κι αν είναι η διάρκεια του ταξιδιού σου και το μέγεθος των αποσκευών σου, η λογική είναι η ίδια. Ο πρώτος κανόνας είναι να διπλώσεις τα ρούχα σύμφωνα με τις οδηγίες της Marie Kondo. Για να το κάνεις αυτό, παρακολούθησε τα βίντεο στο κανάλι της Γιαπωνέζας ειδικού:

Ο δεύτερος κανόνας είναι να βάλεις τα ρούχα το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα πάνω στο άλλο όπως συνηθίζουμε -σκέψου όπως είναι τα βιβλία σε ένα ράφι. Αντίθετα από ό,τι πιστεύουμε, τα ρούχα στη βαλίτσα τσαλακώνονται όχι επειδή είναι διπλωμένα αλλά επειδή το ένα πιέζει το άλλο. Αν τα τοποθετήσεις το ένα δίπλα στο άλλο θα πιέζονται λιγότερο. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, όλα τα περιεχόμενα της βαλίτσας είναι ορατά με μια ματιά και δεν θα χρειαστεί να μετακινήσεις τα πάντα για να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Διάβασε ακόμη – Οι ιδανικές διακοπές για εσένα ανάλογα με το ζώδιο σου

Βγάλε τα πράγματα από τη βαλίτσα και τακτοποίησέ τα όπως είναι διπλωμένα

Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, μην ξεδιπλώσεις τα ρούχα αλλά τακτοποίησέ τα όπως είναι στα συρτάρια ή τα ράφια. Κρέμασε τα φορέματα και τις ζακέτες σου σε κρεμάστρες. Για τα εσώρουχα και τις κάλτσες σου, η Marie Kondo προτείνει να έχεις πάρει μαζί σου μικρά πτυσσόμενα κουτιά αποθήκευσης. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τα ακουμπήσεις σε επιφάνειες που δεν ξέρεις πόσο καθαρές είναι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τις τσέπες με φερμουάρ που υπάρχουν στις βαλίτσες για να αποθηκεύσεις τα μικροπράγματα.

Άλλες 8 συμβουλές της Marie Kondo για τα ταξίδια

1. Πάρε μόνο τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα αντικείμενα που θα σου είναι χρήσιμα και θα είσαι σίγουρη ότι θα αξιοποιήσεις στις διακοπές σου.

2. Διάλεξε ρούχα από υλικά που δεν τσαλακώνουν ιδιαίτερα.

3. Δίπλωσε κάθε ρούχο αρκετές φορές (ανάλογα με το πόσο εύκαμπτο είναι το υλικό του), μέχρι να γίνει ένα μικρό ορθογώνιο που μπορεί να στέκεται όρθιο.

4. Τοποθέτησε τα πάντα κάθετα χωρίς να στοιβάζεις το ένα πάνω στο άλλο.

5. Βάλε τα παπούτσια σου σε υφασμάτινες θήκες.

6. Αξιοποίησε τις μικρότερες θήκες της βαλίτσας για να βάλεις κάλτσες, αξεσουάρ και εσώρουχα.

7. Προτίμησε ένα διάφανο νεσεσέρ για να βλέπεις τι έχει μέσα χωρίς να ανακατεύεις το περιεχόμενο.

8. Πάρε προϊόντα καθημερινής περιποίησης (σαμπουάν, αφρόλουτρο κ.λπ.) σε μικρές συσκευασίες ταξιδίου.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη