Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

4 tips για να μεταμορφώσεις το μπάνιο σου

Με έμπνευση από τους χώρους spa, μετάτρεψε το χώρο του μπάνιου σε ναό χαλάρωσης.

Με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας να τον περνάμε κλεισμένοι στο σπίτι, η μεταμόρφωση του μπάνιου, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Αλλάζοντας το και δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον, βοηθούμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει από το παρατεταμένο στρες.  

Μάθε πως να πετύχεις αυτή τη μεταμόρφωση με 4 απλούς τρόπους:

Λευκό σκηνικό

Αν και είναι εύκολο να μπεις στον πειρασμό να πειραματιστείς με μία ταπετσαρία και να δοκιμάσεις διάφορα χρώματα στο μπάνιο, να θυμάσαι πως όλα τα λευκά πράγματα συμβάλλουν για να έχεις έναν πιο γαλήνιο χώρο.

Το έξω μέσα

Τα παχύφυτα είναι ιδιαίτερα εύκολο να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Προσθέτουν έναν φρέσκο τόνο στο εσωτερικό και το πράσινο χρώμα βοηθά επίσης στο να υποκινήσεις το τσάκρα της καρδιάς. Αν πάλι έχεις κακό ιστορικό με τα φυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα σε γήινους τόνους, όπως μία ξύλινη θήκη σαπουνιού ή πετσέτες χειρός στα χρώματα της θάλασσας.

Διεύρυνε τους deco ορίζοντες

Θα ήταν ωραίο να συλλέγεις μικρά αντικειμένα στα ταξίδια σου (ή απλά κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο) για να δώσεις στο μπάνιο σου την αύρα ενός εξωτικού προορισμού. Απαλλάξου από τους φτηνούς, πλαστικούς κάδους και χρησιμοποίησε χάλκινα μπολ, χειροποίητα καλάθια και άλλα υφασμάτινα είδη για την αποθήκευση πετσετών και προϊόντων ομορφιάς. Θα βρεις εκπληκτικούς τεχνίτες εκεί έξω και μπορεί να εκπλαγείς για το πόσο προσιτοί είναι μερικοί, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλεις στην τόνωση της οικονομίας των μικρών παραγωγών.

Συμπερίλαβε όλες τις αισθήσεις

Το άρωμα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσεις μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο μπάνιο σου. Βρες ένα κερί ή sticks που αγαπάς το άρωμά τους και άφησε τη μυρωδιά να αγκαλιάσει τον χώρο. Στη συνέχεια, βάλε ένα playlist για spa, βρες τις πιο χνουδωτές πετσέτες και απόλαυσε ένα ζεστό αφρόλουτρο. Δεν θα θέλεις να βγεις από το μπάνιο.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη