Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακού κοσμήματος από το Sea of Lace Jewellery

Μάθε πώς να φτιάχνεις το φουρφουρένιο κόσμημα, ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Φτιάξτε με τα χέρια σου το δικό σου παραδοσιακό, φουρφουρένιο ασημένιο κόσμημα, στα εργαστήρια που διοργανώνει το Sea of Lace Jewellery με την επιχορήγηση του Υφυπουργείου Τουρισμού. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται για έναν ολόκληρο μήνα, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο στούντιο του Sea of Lace στην Λευκωσία.

Τοπικά γνωστό ως φουρφουρένιο ή λευκαρίτικο, το filigree κόσμημα αποτελούσε τον κυρίαρχο τρόπο κατασκευής κοσμημάτων στην Κύπρο για πολλά χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σε αυτό το εμπειρικό εργαστήρι θα μάθεις την διαδικασία που χρειάζεται για να φτιαχτούν αυτά τα περίτεχνα κοσμήματα και θα έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις τη δική σου δαντελένια δημιουργία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ωστόσο η προκράτηση είναι απαραίτητη. Το εργαστήρι είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά πάνω από 12 χρονών με τη συνοδεία ενήλικα.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για επισκέψεις 10:00 – 19:00.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε 2 ομάδες των 10:00 – 12:00 και 16:00 – 18:00 με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε 8 άτομα ανά γκρουπ.

Info: τηλ.:22102 591, Instagram: @seaoflacejewellery, Facebook: Sea of Lace Jewellery

Sea of Lace

Το Sea of Lace είναι ένα κυπριακό brand κοσμημάτων που επικεντρώνεται στην τριφουρένια τεχνική με στόχο να γιορτάσει τα παραδοσιακά κοσμήματα ως μια μορφή τέχνης. Ιδρύθηκε το 2018 από την Ελένη Νικολάου, ανιψιά ενός τριφουρένιου τεχνίτη.

Διάβασε ακόμη