Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Diversity: A State of Mind: Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση

Από τους φημισμένους Ισραηλινούς φωτογράφους Natan Dvir & Gabi Ben Avraham.

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, σε συνεργασία με την BPRarts Cultural Management, παρουσιάζει την υπαίθρεια φωτογραφική έκθεση “Diversity: A State of Mind”.

Το μικρό σε έκταση Ισραήλ παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, με πληθώρα ιδιομορφιών και αντιθέσεων. Ένα αμάλγαμα λαών, πολιτισμών και παραδόσεων.

Άνθρωποι με διαφορετικά εθνοτικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά συνυπάρχουν σε μια κοινωνία με στοιχεία νεωτεριστικά και συντηρητικά, κοσμικά και θρησκευτικά, μοντέρνα και παραδοσιακά. Με κάθε τρόπο, το Ισραήλ γιορτάζει το δικαίωμα στην Διαφορετικότητα.

Σηματοδοτώντας τα 75 χρόνια από την Ανεξαρτησία του Κράτους του Ισραήλ, δύο διαπρεπείς Ισραηλινοί φωτογράφοι, ο Natan Dvir και ο Gabi Ben Avraham, φέρνουν στο φως τις ιδιαιτερότητες και τις συναρπαστικές διαφορές και ομοιότητες της πολύμορφης ισραηλινής κοινωνίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην καθημερινότητα.

Χρώματα, μέρη και πρόσωπα αποτυπώνονται σε εικόνες, σε ένα ιδιαίτερο σύνθεμα φωτορεπορτάζ, τέχνης και αφήγησης. Ένα μωσαϊκό φωτογραφιών, ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα και στο πνεύμα του Ισραήλ.

Η έκθεση “Diversity: A State of Mind” διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο με την υποστήριξη των Δήμων Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

24 Απριλίου – 4 Μαΐου 2023, Πλατεία Ευρώπης, Φοινικούδες, Λάρνακα.

5 – 12 Μαΐου 2023, Παραθαλάσσιος Μώλος (πλατεία Rula Park), Λεμεσός.

13 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2023, Πλατεία Ελευθερίας (Υποεπίπεδο), Λευκωσία.

Διάβασε ακόμη