Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Clear skin: Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για δέρμα με τάση ακμής

6 απλά βήματα για την καθημερινή φροντίδα τις ακνεϊκής επιδερμίδας.

Μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με ακμή είναι απαραίτητη όταν είσαι επιρρεπής σε ξεσπάσματά της. Η καθημερινή φροντίδα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου στα παρακάτω:

Διάβασε ακόμη – Wild safari nails: Το manicure της Εβελίνας Σκίτσκο είναι το νέο μας obsession

#1. Να αφαιρέσει την περίσσεια λιπαρότητα

#2. Να διατηρήσει τους πόρους καθαρούς

#3. Να βελτιώσει τις κηλίδες

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για την ακμή προσώπου είναι αναγκαία αλλά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη για να είναι αποτελεσματική.

Καθάρισε απαλά το πρόσωπό σου

Ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για ακμή είναι μια καλή επιλογή εάν έχεις ήπια σπυράκια (απόκλεισε τα σκληρά σαπούνια και τα αντιβακτηριδιακά). Επίλεξε ένα καθαριστικό που να περιέχει σαλικυλικό οξύ. Καθάρισε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Ο καθαρισμός το βράδυ εξασφαλίζει ότι ξεπλένεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, ιδρώτα και βρωμιάς από το πρόσωπό σου.

Χρησιμοποίησε τόνερ

Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει το τόνερ σου μπορεί να βοηθήσει στα εξής:

#1. Να αφαιρέσει την περίσσεια λιπαρότητα

#2. Να βελτιώσει τον τόνο του δέρματός σου

#3. Να ενυδατώσει την επιδερμίδα σου

#4. Να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων και των κηλίδων

Βάλε ορό προσώπου (serum) για επιπλέον προστασία

Το serum είναι ένα είναι ένα συμπυκνωμένο προϊόν, σχεδιασμένο για να μεταφέρει τα πιο δραστικά συστατικά πιο βαθιά μέσα στο δέρμα. Γι’ αυτό είναι περισσότερο αποτελεσματικό. Αφού στεγνώσει τελείως το τόνερ, εφάρμοσε το serum προσώπου για ακμή και άφησέ τον ν’ απορροφηθεί πλήρως.

Εφάρμοσε ειδικές κρέμες θεραπείας για την ακμή

Μετά το τόνερ και τον ορό και αφού στεγνώσει καλά το πρόσωπό σου, άπλωσε την κρέμα θεραπείας για την ακμή προσώπου σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου. Άφησε την ν’ απορροφηθεί πλήρως πριν εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα. Για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος κατά της ακμής, επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου.

Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό να ενυδατώνεις το ήδη λιπαρό δέρμα, αλλά μην παραλείψεις αυτό το βήμα. Τα φάρμακα για την ακμή προσώπου μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα. Για να μειώσεις την ξηρότητα εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για επιδερμίδες με ακμή, δύο φορές την ημέρα.

Διάβασε ακόμη – 7 κυπριακά nail salons σου δίνουν ιδέες για το επόμενο σου μανικιούρ

Εφάρμοζε το αντηλιακό σου κάθε μέρα

Πολλά φάρμακα για την ακμή προσώπου κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο (φωτοευαισθησία). Έτσι, χρειάζεσαι οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία σε καθημερινή βάση. Διάλεξε είτε μία ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας, είτε ένα ξεχωριστό αντηλιακό προϊόν που θα το φοράς μετά την ενυδατική κρέμα.

Αυτά τα απλά βήματα είναι η ρουτίνα φροντίδας για τα πρόσωπα με ακμή. Το πιο κρίσιμο βήμα όμως στην ρουτίνα περιποίησης, είναι η συνέπεια. Όσο πιο συνεπής είσαι, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη