Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ανακάλυψε ποια χρώματα μαλλιών σου ταιριάζουν αν έχεις μπλε μάτια

Οι αποχρώσεις που κολακεύουν απίστευτα το χρώμα των ματιών σου.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν θες να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου. Οι πιο σημαντικοί είναι πόσο εύκολο είναι να συντηρείς το χρώμα με το πέρασμα του χρόνου, πώς μπορείς να πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ανάλογα και με το φυσικό σου χρώμα αλλά και αν αυτό ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Ένας παράγοντας που λίγοι σκέφτονται όμως είναι αν θα ταιριάξει με το χρώμα των ματιών τους, πράγμα που αποτελεί το σημείο – κλειδί για να κάνεις τη σωστότερη επιλογή.

Μάλιστα, είναι και ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι ειδικοί στις πελάτισσές τους, όταν τους ζητάνε αλλαγή χρώματος. Φυσικά, δεν χρειάζεται αυτή η πληροφορία να είναι περιοριστική, απλά αποτελεί έναν μπούσουλα για την επιλογή της σωστής απόχρωσης όταν δεν είσαι σίγουρη για το ποια θα σου ταιριάξει καλύτερα. 

Διάβασε ακόμη – 4 απλά make-up tips που θα σε βοηθήσουν να “αφαιρέσεις” χρόνια από το πρόσωπο σου

Εάν ανήκεις στο πιο σπάνιο 10% του πληθυσμού που είναι προικισμένο με μπλε ή γαλάζια μάτια, είσαι τυχερή καθώς έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του ξανθού, του καστανού ακόμα και του κόκκινου. Φυσικά, εκτός από το χρώμα των ματιών, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ταυτόχρονα και ο τόνος της επιδερμίδας, που θα καθορίσει την ακριβή βαφή στην οποία θα καταλήξεις. 

Γενικά, το ξανθό χρώμα στα μαλλιά είναι μια από τις συνηθέστερες επιλογές γυναικών που έχουν γαλάζια μάτια, καθώς δείχνει πολύ φυσικό, σαν να γεννήθηκαν με αυτό. Επίσης, το ξανθό ταιριάζει χρωματικά με το μπλε χρώμα δημιουργώντας μια αρμονία στο πρόσωπο, ιδίως αν έχεις λευκή επιδερμίδα. Πλατινέ ξανθό, το ξανό της άμμου, το strawberry blonde, είναι κι αυτά τα χρώματα που θα σε κολακέψουν ιδιαίτερα.

Βέβαια η λίστα δεν τελειώνει εκεί. Το ίδιο κολακευτικά μπορεί να δείξουν και χρώματα όπως το ginger (που είναι μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια), το το καστανοκόκκινο, το σκούρο καστανό αλλά και το κορακί μαύρο. Όλα τα παραπάνω κάνουν τέλεια αντίθεση με το μπλε των ματιών και τα κάνει να ξεχωρίζουν από μακριά, φωτίζοντάς τα ακόμα περισσότερο.

Πώς να επιλέξεις τη σωστή βαφή ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου

Αν έχεις λευκό δέρμα είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα απαλό χάλκινο ή ένα πλατινέ ξανθό, που θα ταιριάξουν καλύτερα με τα μάτια και την επιδερμίδα σου. Αν αντίθετα ανήκεις στις κοπέλες που έχουν πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα, χρώματα όπως το σκούρο καστανό ή το espresso brown θα κάνουν τα μάτια σου να ξεχωρίζουν και το πρόσωπό σου να λάμπει.

Πηγή: Madame Figaro, Missbloom

Φωτογραφία: Instagram / @meganfox

Διάβασε ακόμη