Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

4 κυπριακά brands που φτιάχνουν κεριά σόγιας και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πάνω στο σώμα σου

Μια έξυπνη εναλλακτική λύση εάν ψάχνεις ένα πιο φυσικό τρόπο για ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Τώρα που σιγά-σιγά ξαναμπαίνεις στην καθημερινή σου ρουτίνα μετά τις διακοπές και αποχαιρετάς το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να δώσεις λίγη περισσότερη φροντίδα στην επιδερμίδα σου. Ο καλοκαιρινός ήλιος, το θαλασσινό νερό, η υγρασία, επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να μένει αφυδατωμένη και ξηρή. Μια βαθιά ενυδάτωση είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι.

Ένας φυσικός τρόπος να αναζωογονήσεις το δέρμα σου είναι με τη χρήση κεριού σόγιας. Ναι, αυτά τα κεριά που έχεις στο σπίτι και μυρίζουν υπέροχα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πάνω στο σώμα σου ( εάν βέβαια είναι φτιαγμένα από σόγια). Η πρώτη ύλη του κεριού σόγιας προέρχεται από το λάδι του φασολιού σόγιας, το σογιέλαιο.

Διάβασε ακόμη – Τα 5 μυστικά ομορφιάς της Sarah Jessica Parker

Εκτός από το ότι το κερί σόγιας είναι φυτικό, φιλικό προς το περιβάλλον και προσφέρει υπέροχο άρωμα σε όλο το σπίτι, αφότου λιώσει, μετατρέπεται σε λάδι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σώμα για μασάζ ή ακόμη και σαν κρέμα στα ξηρά σημεία της επιδερμίδας – όπως είναι οι αγκώνες και οι φτέρνες – για ενυδάτωση. Σε αντίθεση με τα συμβατικά κεριά παραφίνης, το κερί σόγιας δεν καίει την επιδερμίδα όταν έρθει σε επαφή με αυτή και δεν αφήνει υπολείμματα κατά την καύση του. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου στην αναζήτηση του ιδανικού κεριού σόγιας που ενδείκνυται για χρήση στο σώμα είναι να είναι φτιαγμένο από 100% σόγια.

Σε συνδυασμό με αρώματα από διάφορα αιθέρια έλαια ή ακόμη και έλαια με βιταμίνες, μπορείς να δημιουργήσεις ένα mini spa ritual στο σπίτι αφήνοντας μόνο για λίγα λεπτά το κερί σου να λιώσει.

Εμείς βρήκαμε 4 κυπριακά brands που φτιάχνουν κεριά από σόγια και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Sereine candles & more

My Sweet Candle

Esccenta

Candle Bar

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη