Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

5 τροφές που θα σε ξεφουσκώσουν προτού βγεις στην παραλία

Οι ιδανικές τροφές για πριν τις διακοπές και τις βουτιές σου.

Αν αισθάνεσαι λιγάκι φουσκωμένη πριν τις διακοπές σου ή πριν τις εξόδους σου στην παραλία, η επιλογή των τροφών που θα καταναλώσεις μπορεί να σε βοηθήσει. Υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν θα αυξήσουν το φούσκωμα που αισθάνεσαι, αλλά θα βοηθήσουν να μειωθεί. Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου αυτές τις μέρες; Διάβασε τη λίστα πιο κάτω για να μάθεις.

Διάβασε ακόμη – Light προϊόντα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

#1 Αγγούρι

Το αγγούρι είναι ένα λαχανικό που μεγάλο μέρος του αποτελείται από νερό και φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι ενώ θα σε χορτάσει, δεν θα σου δώσει περιττές θερμίδες ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να ξεφουσκώσεις.

#2 Καρπούζι

Όπως και το αγγούρι, το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό. Το 90% του συγκεκριμένα, είναι νερό, ενώ αποτελεί και φυσικό διουρητικό.

#3 Φακές

Είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο. Θα σε χορτάσουν και θα καταπολεμήσουν παράλληλα το φούσκωμα που αισθάνεσαι.

#4 Σολομός

Ο σολομός είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, επομένως θα χρειαστείς λιγότερη ποσότητα για να αισθανθείς ότι χόρτασες. Θα αποφύγεις και τις περιττές θερμίδες, αλλά και το πρήξιμο.

#5 Βρόμη

Η βρόμη περιέχει διαλυτές ίνες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για αρκετή ώρα, ενώ θα βοηθήσουν στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη