Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Το πιο hot haircut που θα δώσει ζωντάνια και κίνηση στα μαλλιά σου

Τα waterfall layers αναδεικνύουν το σχήμα του προσώπου και προσθέτουν στιλ.

Τα μακριά μαλλιά θεωρούνται από πολλούς ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Εξού και οι περισσότερες θέλουν να έχουν όσο πιο μακριά, υγιή και δυνατά μαλλιά γίνεται, ώστε να αναδείξουν την πιο θηλυκή πλευρά τους.

Μπορεί να μην χαρίζουν το minimal, σύγχρονο στιλ που αποπνέει ένα sleek bob haircut για παράδειγμα, τα xxl μαλλιά παρ’ όλα αυτά έχουν άλλη χάρη. Τι γίνεται όμως όταν γίνονται κάπως… βαρετά και μονότονα, πράγμα εξαιρετικά συνηθισμένο στα πολύ μακριά μαλλιά, ιδίως όταν είναι κομμένα σε ένα μήκος;

Διάβασε ακόμη – Τα glossy lips της Lady Gaga και πώς να τα πετύχεις

Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει μια haircut τεχνική που μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου, ώστε να δώσεις ζωντάνια, κίνηση αλλά και (πολύ) όγκο στα μαλλιά σου. Πρόκειται για τα “waterfall layers”, που σημαίνουν βασικά αυτό που φαντάζεσαι: layers που θυμίζουν… καταρράκτη, έντονα δηλαδή φιλαρίσματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο και μπλέκονται αρμονικά μεταξύ τους χαρίζοντας έντονη κίνηση και όγκο στα μαλλιά, ενώ επιτρέπουν το styling με όποιον τρόπο επιθυμείς.

Η ιδιαίτερη αυτή τεχνική έχει το προτέρημα του να “ζωντανεύει” τα φλατ μακριά μαλλιά με τα έντονα κοψίματα που ξεκινούν από το ύψος της μύτης ή του πιγουνιού και καταλήγουν στις άκρες με έναν πολύ παιχνιδιάρικο τρόπο. Το θετικό αυτού του κουρέματος είναι ότι μπορείς να αφαιρέσεις έξυπνα το ανεπιθύμητο βάρος που έχουν αναπόφευκτα τα μακριά μαλλιά, χωρίς όμως να κόψεις πόντους στο μήκος τους, πράγμα που είμαστε σίγουρες ότι θες να αποφύγεις. 

Εξυπακούεται ότι για να “δείξει” το συγκεκριμένο κούρεμα, τα μαλλιά πρέπει να είναι πολύ μακριά – η ιδανική ευκαιρία λοιπόν για εσένα που θες να τα αναδείξεις με τον καλύτερο τρόπο. 

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη