Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Τιμητικό Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Την απονομή έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Η τελετή των βραβεύσεων των Madame Figaro Γυναικών της Χρονιάς 2021 ολοκληρώθηκε με την απονομή του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς.

Το βραβείο απένειμε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής στην Κατερίνα Καραισκάκη. Μια γυναίκα που έγινε η αφορμή για να δημιουργεί το Καραισκάκειο Ίδρυμα.

Το βραβείο έφερε στη σκηνή η Άννα Μαρία Ανδρονίκου, μια γυναίκα που νόσησε με λευχαιμία ενώ ήταν μητέρα ενός παιδιού 5 ετών, όσο δηλαδή ήταν και ο γιος της Κατερίνας Καραισκάκη, Ανδρέας, όταν έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία.

Μια συγκινητική στιγμή που συγκλόνισε τους θεατές στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Μάθε πιο κάτω ποια είναι η Κατερίνα Καραισκάκη: 

«Προσπάθησε να γίνεις το ουράνιο τόξο στο σύννεφο κάποιου άλλου» είχε πει η Μάγια Αγγέλου.

Στη ζωή της έμελλε να βιώσει μια μεγάλη καταιγίδα, ωστόσο έκανε τον πόνο ελπίδα.

Ήταν το 1992, όταν ο γιος της Ανδρέας διαγνώστηκε με μυελοβλαστική λευχαιμία. Η ανάγκη για μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό για μεταμόσχευση μυελού των οστών οδήγησε την οικογένεια στο να διοργανώσει μια παγκύπρια  εκστρατεία για συλλογή χρημάτων. Η ανταπόκριση του κόσμου συγκινητική. Σε μερικές μόνο μέρες μαζεύτηκαν 60.000 λίρες, ένα ποσό τεράστιο για την εποχή εκείνη.

Δυστυχώς δε βρέθηκε έγκαιρα συμβατός δότης, και ο Ανδρέας έχασε τη μάχη με την ασθένεια. Έφυγε το Δεκέμβριο του 1993, σε ηλικία 5 ετών.

Οι γονείς όμως, Κατερίνα και Μιχάλης, βρήκαν τη δύναμη και αποφάσισαν να κάνουν τον πόνο τους προσφορά. Δώρισαν στο Υπουργείο Υγείας το ποσό που είχε μαζευτεί από τον έρανο, με την υπόσχεση να δημιουργηθεί στην Κύπρο ένα Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια προσφοράς ελπίδας. Ένα όραμα που ξεκίνησε από μια προσωπική ιστορία πόνου και δύναμης. Ένα Ίδρυμα που σήμερα, θέτοντας ένα δυναμικό όραμα «για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία», συνδυάζει τον εθελοντισμό και την εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά και άμεσα τις ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.

Ένα ουράνιο τόξο που διώχνει το σύννεφο στις ζωές πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο, έχοντας δώσει ήδη μοσχεύματα σε 650 ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες, σε 33 χώρες και 5 ηπείρους.

Όσο για τη μητέρα του μικρού Ανδρέα, συνεχίζει να προσφέρει ανιδιοτελώς και ουσιαστικά, συμμετέχοντας ενεργά στις αιμοληψίες που διενεργούνται και στηρίζοντας το πλούσιο έργο που επιτελείται. 01.49 – 2.00

Η ιστορία του Ιδρύματος αποδεικνύει ότι το φως ξεκινάει από την ανθρώπινη ψυχή. Και για τους ανθρώπους που μας το χαρίζουν απλόχερα, ένα ευχαριστώ είναι πολύ -μα πολύ- λίγο!

Το Madame Figaro Τιμητικό Βραβείο Συνολικής Προσφοράς 2021 απονέμεται στην κυρία Κατερίνα Καραϊσκάκη.

Διάβασε ακόμη