Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Dolce & Gabbana: Η νέα επιβλητική boutique του οίκου στη Seoul

Ένα εντυπωσιακό κτίριο που αποπνέει τη φινέτσα και την πολυτέλεια του οίκου η οποία εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους με martini bar στην οροφή.

Το Ateliers Jean Nouvel, το γραφείο του ονομαστού Γάλλου αρχιτέκτονα Jean Nouvel, παρέδωσε έτοιμη την μπουτίκ του οίκου Dolce & Gabbana στη Σεούλ.

Η μπουτίκ, στην Cheongdam-dong, στη συνοικία Gangam της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, περιλαμβάνει υπόγειο, τέσσερεις ορόφους για τις κρεασιόν ενδυμάτων, αξεσουάρ και κοσμημάτων του ιταλικού οίκου και μια βεράντα στην οροφή με martini bar για εκδηλώσεις. Εξωτερικά, προσδιορίζεται από έναν υάλινο κύλινδρο που επιτρέπει απ’ έξω θέα των προϊόντων που εκτίθενται.

Είναι το δεύτερο πρότζεκτ που το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο ολοκληρώνει για τον ιταλικό οίκο· είχε προηγηθεί η έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Palazzo della Ragione του Μιλάνου, το 2009. Ο υάλινος κύλινδρος είναι τοποθετημένος ανάμεσα σε τέσσερις γωνιακές κολώνες από μαύρο γρανίτη. Στο εσωτερικό, ραχοκοκαλιά είναι μια φαρδιά σπειροειδής ράμπα καλυμμένη με μάρμαρο nero marquina, η οποία συνδέει τους τέσσερις ορόφους.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία:  instagram @ateliersjeannouvel

Διάβασε ακόμη