Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Βρήκαμε τα πιο υπέροχα χωριά της Κύπρου για παραδοσιακό Πάσχα

50+1 γνωστά και άγνωστα χωριά με πολλές και διάφορες εκδηλώσεις για το Πάσχα.

Το Πάσχα στο χωριό, είναι πάντα διαφορετικό, με τις παραδόσεις και τα έθιμα που διατηρεί η κάθε κοινότητα να το κάνουν ακόμη πιο μοναδικό.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αρκετά χωριά της Κύπρου, τα οποία μας δίνουν μια πολύ καλή αφορμή για να ετοιμάσουμε μία μοναδική εξόρμηση στο χωριό.

Διάβασε ακόμη – 16 ταβέρνες στο χωριό για μεζέδες με θέα τη φύση

Δες πιο κάτω ανά επαρχία τα χωριά και το πρόγραμμά τους.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Κάμπος & Τσακκίστρα

Ο Κάμπος και η Τσακκίστρα ετοίμασαν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα γεμάτο διασκέδαση, παιχνίδια και νόστιμες λιχουδιές.

Ευρύχου

Η Ευρύχου, ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, σε περιμένει για παραδοσιακά παιχνίδια, μουσική, διαγωνισμούς και διαγωνισμό “Best Φλαούνα 2023”.

Σαράντι

Η κοινότητα Σαράντι διοργανώνει πασχαλινή εκδήλωση τη Δευτέρα του Πάσχα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν θεματικά περίπτερα, παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα και φουσκωτό.

Ποτάμι

Το χωριό Ποτάμι της επαρχίας Λευκωσίας θα σε περιμένει το Πάσχα με φαγοπότι, μουσική, χορό, φουσκωτό, διαγωνισμούς και πολλά παιχνίδια.

Κακοπετριά

Η Νεολαία Κακοπετριάς σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς διοργανώνουν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια στο χωριό. Μπόλικη διασκέδαση, άφθονο γέλιο και δωρεάν μαχαλεπί.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Άγιος Αμβρόσιος

Το χωριό Άγιος Αμβρόσιος βρίσκεται στον κύριο δρόμο Λεμεσού-Ομόδους-Πλατρών και θα μας υποδεχτεί το Πάσχα με πολλά παραδοσιακά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού.

Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς

Ο Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς εκτός από τη ιστορία του, έχει να επιδείξει και μεγάλη φυσική ομορφιά, την οποία μπορείς να ανακαλύψεις το Πάσχα, μιας και σε περιμένει με πασχαλινό πρόγραμμα.

Δες όλα τα 50+1 χωριά στο CheckIn Cyprus

Διάβασε ακόμη