Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Eco tip: Sustainable Valentine’s day από την Αριάνα Ντεμιάν

Πώς να κάνεις την ήμερα του Αγίου Βαλεντίνου πιο βιώσιμη.

Ο υπερκαταναλωτισμός τις γιορτές όπως αυτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορούν να δημιουργήσουν πολλά αχρείαστα απόβλητα και να μας ωθήσουν σε σπατάλες και αγορές που δεν είναι και τόσο οικολογικές. Οι πιο κάτω βιώσιμοι τρόποι θα σε βοηθήσουν να πρωτοτυπήσεις και ίσως να προσφέρεις κάτι που θα αντέξει στον χρόνο!

Αν είσαι ο κλασικός τύπος που θα αγοράσει σοκολατάκια, στήριξε τους ζαχαροπλάστες της γειτονιάς σου. Οι ντόπιοι ζαχαροπλάστες συνήθως έχουν ελάχιστα απόβλητα τροφίμων όταν δημιουργούν, καθώς η παραγωγή τους είναι σχετικά πιο μικρή και το πακετάρισμα τους είναι λιτό, χωρίς πολλά στρώματα ή αχρείαστα περιτυλίγματα. 

Διάβασε ακόμη – Eco tips από την Αριάνα Ντεμιάν

Επίσης αν αγαπάς τις χειροπομπορείς δημιουργίες μπορείς να βρεις πανέμορφα κοσμήματα, κεριά, εσώρουχα, organic body oils από ντόπιους designers.

Εάν θα πάρεις λουλούδια, προσπάθησε να διαλέξεις κάτι που θα κρατήσει περισσότερο. Υπάρχουν πολλά λουλούδια που όταν ξεραθούν είναι το ίδιο πανέμορφα και μπορούν να συνεχίσουν να διακοσμούν τα βάζα μας για πολύ καιρό. 

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις περιτυλίγματα για να τυλίξεις το δώρο του αγαπημένου σου. Μπορείς πολύ εύκολα να το τυλίξεις με εφημερίδα, σελίδες περιοδικού ή χαρτιά που ήδη έχεις σπίτι, και να ζωγραφίσεις με μαρκαδόρο κόκκινες καρδούλες ή οτιδήποτε άλλο θες. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις την δική σου κάρτα.

Το πιο οικολογικό δώρο είναι πάντα εκείνο που θα φτιάξεις μόνη σου. Βάλε λοιπόν την φαντασία σου και γίνε δημιουργική προσφέροντας στο αγαπημένο σου άτομο μια εμπειρία. Μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί, να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατάκια ή να παίξετε κάποιο παιχνίδι. Υπάρχουν τόσες ιδέες online που μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά. 

Εναλλακτικά, μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις και να δόσεις νέα ζωή σε κάτι που ήδη έχεις σπίτι η κάτι που έσπασε και μάλλον θα πέταγες. Μία ωραία ιδέα είναι να ζωγραφίσετε τα αρχικά σας ή να γράψετε κάτι σε άδεια πήλινα δοχεία, δοχεία κεριών, γλάστρες, άσπρα ποτήρια από πορσελάνη κτλ. 

Το περνούμε ως δεδομένο αλλά ίσως το καλύτερο δώρο να είναι απλά να πεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο πως νιώθεις ή πόσο χαρούμενη είσαι που το έχεις δίπλα σου.

Ό,τι και αν διαλέξεις να κάνεις, κάντο με πολλή αγάπη και προς το περιβάλλον.

A sustainable message brought to you by Canvag

Διάβασε ακόμη