Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Οικονομικές και επαγγελματικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2024

Πιέσεις αλλά και νέα ξεκινήματα.

Το α’ δεκαήμερο των ζωδίων επηρεάζεται σε 2 ταχύτητες. Οι γεννημένοι πρώτων ημερών, και ιδίως τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), κάτω από το άγγιγμα του Πλούτωνα, βλέπουν τη δύναμη που έχουν για να θέσουν και να στηρίξουν νέους επαγγελματικούς στόχους αλλά και κάποιοι βιώνουν την αδυναμία που προέρχεται από λανθασμένες κινήσεις του παρελθόντος.

Αντίθετα, οι γεννημένοι τελευταίων ημερών και ιδίως τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), πιέζονται από τον Κρόνο ο οποίος ζητάει πρακτικότητα και συνέπεια για να επιτύχουν επαγγελματικά, από ζώδια τα οποία είναι πολύ δύσκολο από τη φύση τους να λειτουργήσουν έτσι. Η Πανσέληνος στις 24/2 εντείνει τις δυσκολίες, ζητώντας να τεθούν όρια, αλλά φέρνει συγχρόνως και λύσεις.

Το β΄ δεκαήμερο των ζωδίων, υπό την επιρροή του Ουρανού, έχει απρόοπτες θετικές οικονομικές εξελίξεις, αλλά και ξαφνικά δύσκολα γεγονότα σε επαγγελματικό επίπεδο που προκαλούν εντάσεις. Ο Δίας τέλη του μήνα ευνοεί ιδίως τους γεννημένους πρώτων ημερών, να επεκταθούν επαγγελματικά και οικονομικά. Για να το επιτύχουν, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε βιαστικές κινήσεις και υπερβολικές υποσχέσεις.

Το γ΄ δεκαήμερο των ζωδίων, είναι το πιο ήρεμο, με αρκετές όμως ευκαιρίες για να εξελίξει επαγγελματικά θέματα και οικονομικές υποθέσεις. Η Νέα Σελήνη στις 10/2 δίνει ώθηση στους γεννημένους πρώτων ημερών, για δυναμικά νέα ξεκινήματα, μέσα όμως από κάποιες ανατροπές. 

Κριός

Α’ δεκαημέρου (21-31 Μαρτίου): 

Αυτός ο μήνας σας βάζει σε φάση έντονης κοινωνικοποίησης όπου παράλληλα θέτετε νέους επαγγελματικούς και οικονομικούς στόχους. Ιδίως από τις 5-23/2 κινείστε πολύ δυναμικά, πετυχαίνετε διαπραγματεύσεις που θέλετε, κάνετε σημαντικές συναντήσεις και χρήσιμες κοινωνικές επαφές. Άνθρωποι σας στηρίζουν, ομάδες, σύλλογοι και οργανισμοί μπορούν να είναι πολύ βοηθητικοί σε σχέδια σας, ενώ οικονομικά έχετε ικανοποιητικές απολαβές. Κάποιες προστριβές ή αποκαλύψεις είναι πιθανές. Γύρω στις 10/2 κινηθείτε προσεκτικά, χωρίς υπερβολές σε οικονομικές κινήσεις, αγορές και συζητήσεις.

Η Πανσέληνος στις 24/2 σας βάζει σε διαδικασία να αναρωτηθείτε για ευθύνες που έχετε αναλάβει στη δουλειά και τις συνθήκες εργασίας σας γενικότερα. Είναι μέρες με αρκετή πίεση μέχρι και το τέλος του μήνα, όπου παρεξηγήσεις, ίσως και ξεκαθαρίσματα είναι πιθανά. Φροντίστε τις ανάγκες σας, βάλτε τα όρια σας και δώστε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σας.      

 Β’ δεκαημέρου (1-10 Απριλίου): 

Κοινωνικοποιείστε, άνθρωποι σας βοηθούν στο εργασιακό σας περιβάλλον και προχωράτε σχέδια σας. Έχετε ιδέες, κάνετε συναντήσεις, πληροφορείστε για θέματα σας και μπορείτε να διαπραγματευτείτε συμφέροντα σας. Στις 23-28/2 κινηθείτε προσεκτικά, οι γεννημένοι των πρώτων ημερών, χωρίς επιπολαιότητα στα οικονομικά σας θέματα και σε συμφωνίες. Αποφύγετε να κάνετε απερίσκεπτα έξοδα για να μην χάσετε λεφτά. Υπάρχει πίεση οικονομική που όμως μπορείτε να ανταπεξέλθετε τέλος του μήνα.

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, έρχεστε αντιμέτωποι με ξαφνικά γεγονότα στις 8 και 17/2 που σας βγάζουν εκτός του οικονομικού προγραμματισμού σας. Ευτυχώς έχετε και απρόβλεπτα έσοδα την πρώτη εβδομάδα και ισοσταθμίζετε το πορτοφόλι σας. Προσέξτε τη συμπεριφορά σας σε κοινωνικό επίπεδο για να μη προκαλέσετε αρνητικές καταστάσεις.  

Γ΄ δεκαημέρου (11-20 Απριλίου):

Ο κυβερνήτης σας Άρης σας μέχρι τις 13/2 σας κάνει ιδιαίτερα δυναμικούς στα θέματα καριέρας σας. Παίρνετε πρωτοβουλίες και μπορείτε να διακριθείτε, ιδίως εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Εάν δουλεύετε με άλλους, προσέξτε την έντονη ανάγκη σας να ηγηθείτε γιατί είναι πιθανόν να δημιουργήσετε αντιπάθειες που θα σταθούν εμπόδιο στους στόχους σας.

Τις μέρες 9-15/2 είναι ιδιαίτερα θετικές για την επαγγελματική σας εξέλιξη αλλά και για τα οικονομικά σας. Κοινωνικοποιείστε, κάνετε χρήσιμες δημόσιες σχέσεις, ολοκληρώνετε εργασιακά σας θέματα και είστε ευχαριστημένοι από τη πρόοδο σας. Με τη Νέα Σελήνη στις 10/2 ξεκινάτε κάποια καινούρια συλλογική δραστηριότητα, εντάσσεστε σε κάποιο φορέα και βάζετε νέους στόχους στη δουλειά σας, μετά από πιέσεις οικονομικές που δέχεστε. 

Ταύρος

Α’ δεκαημέρου (21 Απριλίου-1 Μαΐου):

Όσο κι αν δεν σας αρέσουν ιδιαίτερα οι αλλαγές, αυτό το μήνα καταλαβαίνετε ότι είναι απαραίτητο να κινηθείτε με διαφορετικό τρόπο σε θέματα καριέρας, ιδιαίτερα οι γεννημένοι των πρώτων ημερών. Προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε στο επαγγελματικό περιβάλλον, σας ωθούν να πάρετε αποφάσεις. Κινητοποιείστε δυναμικά και αποφασισμένα προς αυτά που επιθυμείτε. Ευνοούνται οι διαπραγματεύσεις και γενικότερα ο σχεδιασμός επαγγελματικών και οικονομικών κινήσεων. 

Στις 10/2 κινηθείτε με προσεκτικές κινήσεις, μακριά από υπερβολικές υποσχέσεις και βιασύνη σε ένα επαγγελματικό θέμα για να μπορέσετε να επιτύχετε αυτό που θέλετε. Από τις 27/2 και μετά δείξτε την υπεύθυνη πλευρά σας σχετικά με συνεργασίες που αφορούν συλλόγους, ομάδες, συνεταιρισμούς ή εάν δουλεύετε σε μεγάλη εταιρία, ενώ είναι πιθανόν να έχετε αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Β’ δεκαημέρου (2-10 Μαΐου):

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών έχετε θετικές εξελίξεις γύρω στις 7/2 με τα οικονομικά σας. Μια λύση από το πουθενά σας βοηθάει να ξεπεράσετε προβλήματα. Τις μέρες 8 και 17/2 κάποιες ταραχές στο επαγγελματικό περιβάλλον, μια ακύρωση σε κάποιο σχέδιο σας ή πιέσεις που δέχεστε σας προκαλούν εκνευρισμό. Είναι όμως ευκαιρία να διαχωρίσετε τη θέση σας, να πείτε ένα όχι  ή να σκεφτείτε με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο για να βρείτε μια λύση.

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών έχετε ευκαιρίες επαγγελματικές, ιδίως τις τελευταίες 10 ημέρες. Προωθείστε την επαγγελματική σας εικόνα και υποθέσεις σας, κάντε καινούριες επαφές και συνεργασίες, και μοιραστείτε ιδέες σας. Κινηθείτε χωρίς επιπόλαιες και υπερβολικές κινήσεις και μπορείτε πραγματικά να επιτύχετε αυτό που θέλετε και σε οικονομικό επίπεδο. 

Γ΄ δεκαημέρου (11-20 Μαΐου) :

Οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι ιδιαίτερα βοηθητικές στο να διευρύνετε επαγγελματικά σας σχέδια, να προωθήσετε και να προβάλλετε τη δουλειά σας και να ανανεώσετε συνεργασίες σας. Καλλιτεχνικές και εμπορικές υποθέσεις ευνοούνται, όπως κι επαφές με το εξωτερικό ή κάποιο ταξίδι σε μια έκθεση. Κοινωνικές επαφές, συνεργασίες με συλλόγους και φορείς θα είναι πολύ βοηθητικές και σε οικονομικό επίπεδο.

Η Νέα Σελήνη στις 10/2 αν και σας προκαλεί κάποιο άγχος για τα εργασιακά σας, σας δίνει όμως μια ευκαιρία, ιδίως τους γεννημένους πρώτων ημερών, να αναγνωριστείτε επαγγελματικά και να κάνετε κάποιο σημαντικό βήμα.

Δίδυμοι

Α’ δεκαημέρου (21-31 Μαΐου):

Είναι μήνας που μπορείτε να κάνετε επαγγελματικά ανοίγματα, να αναπτύξετε θέματα της δουλειάς σας και να εξελιχθείτε. Ζητήματα που αφορούν εμπόριο, εξωτερικό, μετεκπαίδευση, εκθέσεις και νομικές υποθέσεις τα προχωράτε επιτέλους, ιδίως οι γεννημένοι πρώτων ημερών, κι αυτό σας βοηθάει και στα έσοδά σας.

Η Πανσέληνος στις 24/2 φέρνει εξελίξεις σε θέματα οικογενειακά, σπιτιού και ακινήτων. Το διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει πολλές υποχρεώσεις, απαιτήσεις από το περιβάλλον σας και δυσκολίες, ιδίως για τους γεννημένους τελευταίων ημερών. Κινηθείτε με υπευθυνότητα και προγραμματισμό και θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε επαγγελματικούς σας στόχους και να καταξιωθείτε στον τομέα σας το επόμενο διάστημα. Καλείστε τις ίδιες μέρες να πάρετε κάποιες σκληρές αποφάσεις.

Β’ δεκαημέρου (1-10 Ιουνίου):

Αυτός ο μήνας είναι πολύ βοηθητικός στο να βρείτε λύσεις σε προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος. Έχετε εξελίξεις σε θέματα που σας είχαν αγχώσει και αναπτύσσεστε επαγγελματικά. Επαφές με το εξωτερικό, διαφημιστικές κινήσεις, εκπαιδευτικά θέματα ευνοούνται και θα σας βοηθήσουν και το επόμενο διάστημα στην καριέρα σας. Αν και οι γεννημένοι πρώτων ημερών θα έχετε κάποια ζητήματα που θα σας προκαλέσουν ένταση, ακόμη και κάποιες αποκαλύψεις, σας δίνεται όμως η δυνατότητα να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. Ακυρώσεις ή καθυστερήσεις σε ταξίδια, εμπορικές συναλλαγές είναι πολύ πιθανές. Ο μήνας αυτός όμως σας φέρνει αυξημένα έσοδα και επαγγελματικές ευκαιρίες.

Γ΄ δεκαημέρου (11-21 Ιουνίου):

Οι 2 πρώτες εβδομάδες του μήνα είναι πολύ ευνοϊκές για να διευθετήσετε οικονομικά θέματα με τράπεζα, εφορία, επενδύσεις και επαγγελματικές συνεργασίες. Ξεπερνιούνται προβλήματα που αντιμετωπίζατε το προηγούμενο διάστημα. Οργανωθείτε και κινηθείτε για να επιτύχετε αυτά που θέλατε. Η Νέα Σελήνη στις 10/2, αν και εντείνει την ανασφάλεια σας αρχικά, φέρνει ένα ξεκίνημα, ένα καινούριο άνοιγμα στη δουλειά σας. Άτομα από το εξωτερικό, εμπορικές και διαφημιστικές κινήσεις, μια μετεκπαίδευση που επιθυμούσατε ή ένα επαγγελματικό ταξίδι θα σας βοηθήσουν πολύ. Γύρω στις 13/2 έχετε ευνοϊκές εξελίξεις σε ένα οικονομικό θέμα ή μια ευκαιρία για να κλείσετε εκκρεμότητες.

Καρκίνος

Α’ δεκαημέρου (22 Ιουνίου-2 Ιουλίου):

Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα ασχολείστε με οικονομικά ζητήματα. Όσοι έχετε χρεωστικά υπόλοιπα κινηθείτε για να τα διευθετήσετε. Είναι κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθείτε με ένα διακανονισμό, μια επιδότηση, μια αποζημίωση, κληρονομικά θέματα και τραπεζικές υποθέσεις, ενώ πολλοί θα έχετε αυξημένες απολαβές από συνεργασίες και επενδύσεις. Επαγγελματικές κινήσεις με συνεταιρισμούς, συλλόγους και φορείς έχουν θετικό αποτέλεσμα στα οικονομικά σας. Η Πανσέληνος στις 24/2 σας φέρνει σε επαφή με καινούριο κόσμο, κάνετε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και μπορεί να ξεκινήσετε ακόμη και κάποιο σεμινάριο εξειδίκευσης στον τομέα σας.

Από τις 27/2 και μετά έχετε αρκετές ευθύνες και υποχρεώσεις σε επαγγελματικά ζητήματα που αφορούν εμπόριο, εξωτερικό, εκθέσεις, διαφήμιση και ταξίδια, όμως θα σας βοηθήσουν να βάλετε σταθερές βάσεις στην εξέλιξή σας. 

Β’ δεκαημέρου (2-12 Ιουλίου):

Την πρώτη εβδομάδα, οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, έχετε ξαφνικές θετικές εξελίξεις με μια συνεργασία, η οποία έχει θετικό αποτέλεσμα και στα οικονομικά σας. Γύρω στις 8 και 17/2 ξαφνικά νέα και ανατροπές από άτομα που συνεταιρίζεστε, έναν σύλλογο, την εταιρία που δουλεύετε ή και κάποιο φιλικό πρόσωπο σας προκαλούν ένταση. Αποφύγετε κινήσεις οικονομικού χαρακτήρα αυτές τις μέρες.

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών μπορείτε να διευθετήσετε πολλές οικονομικές εκκρεμότητες αυτό το μήνα, ιδίως μετά τις 23/2. Συνεργασίες με ομάδες και συλλόγους αποδίδουν πολύ καλά. Είναι ευκαιρία να προωθήσετε επαγγελματικά σας σχέδια, να διαφημίσετε τη δουλειά σας, να συζητήσετε με χρήσιμους ανθρώπους και να ζητήσετε ακόμη και κάποια χάρη. Εμπόριο, ταξίδια, επαφές με εξωτερικό ευνοούνται πολύ.

Γ΄ δεκαημέρου (13-22 Ιουλίου):

Τις δύο πρώτες εβδομάδες έχετε δυνατότητα να προχωρήσετε σε συνεργασίες, να βρείτε διεξόδους σε προβλήματα με συνεργάτες και να διευρύνετε τις επαφές σας γενικότερα. Ζητήστε συμβουλές από ειδικούς σε θέματα εμπορίου, εισαγωγών, διαφήμισης και νομικών θεμάτων. Με τη Νέα Σελήνη στις 10/2, οι γεννημένοι πρώτων ημερών, αναγκάζεστε να ασχοληθείτε και να τακτοποιήσετε οικονομικά θέματα με τράπεζα, κοινά οικονομικά με συνεργάτες, ασφάλειες ή μια διατροφή. Στις 11-13/2 ευνοείστε οικονομικά από μια συνεργασία ή σας δίνουν λεφτά που περιμένατε.

Λέων

Α’ δεκαημέρου (23 Ιουλίου-2 Αυγούστου):

Αυτός ο μήνας εστιάζει στις συνεργασίες σας. Έχετε αυξημένη αντίληψη των προθέσεων των άλλων και μπορείτε να διακρίνετε τον ανταγωνισμό γύρω σας. Είναι στιγμή να κινηθείτε με σχεδιασμό και διπλωματία στις επαγγελματικές σας σχέσεις. Δείξτε τον δυναμισμό σας, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για αντιδράσεις, ακόμη και συγκρούσεις. Έχετε τη δυνατότητα όμως να επιτύχετε συμφωνίες και διαπραγματεύσεις προς όφελός σας. Οικονομικά θέματα με συνεργάτες λύνονται και σε κάποιους έρχονται λεφτά που τα περιμένατε καιρό.

Η Πανσέληνος στις 24/2 τονίζει τον οίκο των οικονομικών σας. Αν και λαμβάνετε κάποια χρήματα, η πηγή των εσόδων σας σας προκαλεί άγχος και αναγκάζεστε να κάνετε καινούριο οικονομικό πλάνο. Το υπόλοιπο του μήνα ασχολείστε με εκκρεμότητες, χρεωστικά υπόλοιπα και έχετε πιέσεις που χρειάζονται σωστό προγραμματισμό και υπεύθυνη στάση για να τα ολοκληρώσετε.    

Β’ δεκαημέρου (3-12 Αυγούστου):

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών, αναγνωρίζεστε επαγγελματικά για την αποδοτικότητά σας, κάποιοι έχετε σημαντικές θετικές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, έχετε αυξημένες πωλήσεις και γενικότερα έσοδα. Εάν ψάχνετε για δουλειά είναι πολύ ευνοϊκό διάστημα. Οι συνεργασίες σας όμως στις 8 και 17/2 είναι πιθανόν να σας προκαλέσουν προβλήματα. Προσέξτε τις αντιδράσεις σας γιατί θα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνική και επαγγελματική σας εικόνα. Προσαρμοστείτε στις αλλαγές που έχετε να αντιμετωπίσετε.

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών έχετε ευκαιρίες για να επεκτείνετε τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες και συνεργασίες. Ιδίως από τις 23/2 και μετά, προχωρήστε θέματα της δουλειάς σας, συμφωνίες, συζητήσεις και σημαντικές διαπραγματεύσεις. Αποφύγετε όμως βιαστικές κινήσεις, μεγάλες υποσχέσεις και δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια για να επιτύχετε χωρίς προβλήματα.   

Γ΄ δεκαημέρου (13-23 Αυγούστου):

Οργανώνεστε στη δουλειά σας αυτό το μήνα και ολοκληρώνετε εκκρεμότητες. Είστε ιδιαίτερα εργατικοί, βρίσκετε λύσεις σε προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον και είστε υποστηρικτικοί σε συναδέλφους σας. Αξιολογήστε όμως τι είναι απαραίτητο να κάνετε και μην παίρνετε παραπάνω ευθύνες. Μπορείτε να ανανεώσετε τον τρόπο που δουλεύετε ή το χώρο της δουλειάς σας. Έχετε διευκολύνσεις στην εργασία σας, μπορείτε να ζητήσετε κάποια εξυπηρέτηση, ενώ και οικονομικά έχετε άνοδο. Αξιοποιείστε τη περίοδο αυτή γιατί έχετε πολύ έμπνευση και δημιουργικότητα. Μια καινούρια σημαντική συνεργασία είναι πολύ πιθανή με τη Νέα Σελήνη στις 10/2, η οποία θα έρθει μετά από κάποια ανατροπή σχεδίων σας.  

Παρθένος

Α’ δεκαημέρου (24 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου):

Είναι μήνας που επικεντρώνεστε σχεδόν αποκλειστικά στα εργασιακά σας ζητήματα. Αναζητάτε είτε εσείς οι ίδιοι να αλλάξετε τον τρόπο που δουλεύετε και το εργασιακό περιβάλλον σας, είτε σας έρχονται πιέσεις κι αδιέξοδα που σας οδηγούν σε αλλαγές. Μπορείτε να καταφέρετε σημαντική επαγγελματική και οικονομική άνοδο εάν κινηθείτε αποφασιστικά, με θέληση και σχεδιασμό. Να είστε όμως προετοιμασμένοι γιατί μπορεί να  αντιμετωπίσετε ακόμα και συγκρούσεις. Διαπραγματευτείτε θέματα της δουλειάς, προωθήστε δυναμικά τα προϊόντα σας και αυτά που επιθυμείτε, ενώ εάν ψάχνετε καινούρια δουλειά ευνοείστε.

Το διάστημα από τη Πανσέληνο στις 24/2 και μετά, οι υποχρεώσεις και οι δυσκολίες σε θέματα συνεργασιών σας προκαλούν άγχος. Αντιμετωπίζετε ανταγωνισμό γύρω σας και ίσως νιώσετε αδύναμοι. Όμως εάν κινηθείτε πειθαρχημένα και συγχρόνως βάλετε τα όριά σας, θα ανταμειφθείτε το επόμενο διάστημα. 

Β’ δεκαημέρου (2-12 Σεπτεμβρίου):

Είναι μήνας που προχωράτε εργασιακά σας θέματα. Ιδίως οι γεννημένοι πρώτων ημερών, έχετε ευκαιρίες να κάνετε καινούριες συμφωνίες, να ανανεώσετε τον εργασιακό σας χώρο και τη πελατεία σας. Θέματα με εξωτερικό, εμπόριο, ταξίδια σας δίνουν την ευκαιρία να επεκταθείτε επαγγελματικά και να έχετε σημαντικά έσοδα. Προσέξτε μόνο την υπερβολή και την βιασύνη στις κινήσεις σας, αλλά και το τι υπόσχεστε για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών, ευνοείστε για νέες επιχειρηματικές κινήσεις στις αρχές του μήνα, είστε ιδιαίτερα δημιουργικοί στη δουλειά σας και έχετε ξαφνικά έσοδα από τις δουλειές σας. Κάποιες ανατροπές στο εργασιακό σας περιβάλλον σας πιέζουν και σας προκαλούν εκνευρισμό. Μπορεί να είναι οι συνάδελφοι, να είναι ιδιοτροπίες πελατών, ο τεχνολογικός εξοπλισμός ή να έχετε προβλήματα σε εμπορικά θέματα και ταξίδια. Εξετάστε τη κατάσταση και βρείτε νέες λύσεις που θα σας ξεμπλοκάρουν.  

Γ΄ δεκαημέρου (13-22 Σεπτεμβρίου):

Αξιοποιείστε ιδίως τις πρώτες 15 μέρες του μήνα γιατί έχετε έμπνευση και δημιουργικότητα. Επαγγέλματα που σχετίζονται με τέχνη, ψυχαγωγία και διασκέδαση ευνοούνται ιδιαίτερα, όπως και παιδαγωγικά επαγγέλματα. Επικοινωνήστε τις ιδέες σας και ρωτήστε τους σωστούς ανθρώπους για ζητήματα σας. Επιχειρηματικές σας κινήσεις εξελίσσονται, και ιδίως στις 9-11/2 με τη Νέα Σελήνη μπορείτε να κάνετε ένα δυναμικό ξεκίνημα στη δουλειά σας. Ίσως πρόκειται για ένα σημαντικό πρότζεκτ, ή αποφασίζετε να κινηθείτε πολύ διαφορετικά στα εργασιακά σας θέματα ή ακόμη κάνετε σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας σας. Κινηθείτε έξω από τα καθιερωμένα σας για να το επιτύχετε.    

Ζυγός

Α’ δεκαημέρου (23 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου):

Είναι ένας μήνας όπου είστε τρομερά δημιουργικοί, ιδίως οι γεννημένοι πρώτων ημερών. Καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και διαπαιδαγωγικές δραστηριότητες ευνοούνται πολύ. Μπορεί να τολμήσετε μια καινούρια επιχειρηματική κίνηση ή να σας προτείνουν ιδέες σημαντικά άτομα. Για να επιτύχετε, μη βιαστείτε να προχωρήσετε από ενθουσιασμό εάν πρώτα δεν έχετε δει όλα τα δεδομένα. Έχετε ανάγκη να ξοδέψετε λεφτά για τη διασκέδασή σας ή ακόμη και για τα παιδιά σας, αλλά μην το παρακάνετε.

Από τις 24/2 και μετά, τα εργασιακά σας θέματα έρχονται στο προσκήνιο, ιδίως για τους γεννημένους τελευταίων ημερών. Κάποιοι ολοκληρώνεται μια σημαντική εργασία ή ξεκινάτε μια καινούρια με αρκετές ευθύνες. Έχετε αρκετές υποχρεώσεις και απαιτήσεις να αντιμετωπίσετε και πιέζεστε. Είναι ευκαιρία να οργανωθείτε καλύτερα και συγχρόνως να θέσετε όρια σε συναδέλφους, σε πελάτες αλλά και στον εαυτό σας για να σταματήσετε να λέτε ναι όταν δεν μπορείτε.    

Β’ δεκαημέρου (4-14 Οκτωβρίου):

Εσείς οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, γύρω στις 7/2 διευθετείτε εκεί που δεν το περιμένατε ένα κληρονομικό θέμα ή ένα θέμα που αφορά ακίνητα και έχετε θετικό πρόσημο στα οικονομικά σας. Όμως, τις επόμενες μέρες έχετε ανατροπές και προβλήματα σε εκκρεμότητες που αφορούν τράπεζα, διατροφές, εφορία ή γενικότερα χρεωστικά υπόλοιπα. Ασχοληθείτε να τα επιλύσετε βρίσκοντας νέες, διαφορετικές μεθόδους από ότι είχατε μέχρι τώρα, ίσως και με τη βοήθεια ειδικών.

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών έχετε πολλά δημιουργικά σχέδια και προωθείτε επαγγελματικά σας θέματα. Καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες ευνοούνται πολύ, όπως και επιχειρηματικές κι επενδυτικές κινήσεις. Οικονομικά έχετε άνοδο και συγχρόνως έχετε ευκαιρίες και ιδέες για να προωθήσετε τη δουλειά σας, να κάνετε διαπραγματεύσεις και σωστές κινήσεις.  

Γ΄ δεκαημέρου (14-22 Οκτωβρίου):

Καταφέρνετε να φέρετε σε ισορροπία τη δουλειά σας με τα θέματα του σπιτιού και της οικογενείας και νιώθετε καλύτερα. Μπορεί να έχετε αύξηση εσόδων από θέματα ακινήτων ή κάποιοι να εργάζεστε από το σπίτι περισσότερο κι έτσι να μπορείτε να ανταπεξέλθετε και στις απαιτήσεις που αφορούν το σπίτι αλλά και να έχετε τα έσοδα που θέλατε. Γύρω στις 10/2, όσοι ασχολείστε με καλλιτεχνικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιδαγωγικά επαγγέλματα ευνοείστε για κάτι καινούριο, όπως και όσοι θέλετε να τολμήσετε μια επιχειρηματική κίνηση. Κοιτάξτε όμως προσεκτικά το οικονομικό ρίσκο πριν προχωρήσετε. 

Σκορπιός

Α’ δεκαημέρου (23 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου):

Αυτός ο μήνας σας καλεί να διευθετήσετε θέματα του σπιτιού, της καριέρας σας και ακινήτων σε κάποιους. Να είστε προετοιμασμένοι, ιδίως οι γεννημένοι πρώτων ημερών, για καταστάσεις που απαιτούν από εσάς να δείξετε σωστή αντίληψη και μεγάλη θέληση να τις αντιμετωπίσετε χωρίς εντάσεις. Μπορεί να είναι κάποιες αλλαγές ή πιέσεις στο επαγγελματικό περιβάλλον, μια μετακόμιση ή γενικότερα μια αλλαγή που αφορά το σπίτι και ακίνητα. Μια καινούρια συνεργασία ή ανανέωση μιας υπάρχουσας σας βοηθάει στα επαγγελματικά σας βήματα.

Από τις 23/2 και μετά, δημιουργείτε νέους μακροπρόθεσμους στόχους με συνεταιρισμούς ή συλλόγους πάνω σε σταθερές βάσεις. Μπορεί να έχετε αυξημένες ευθύνες κάποιοι στην εταιρία που δουλεύετε, ή λόγω κάποιας επιχειρηματικής σας κίνησης αλλά καταφέρνετε να ανταπεξέλθετε και ανταμείβεστε.      

Β’ δεκαημέρου (2 Νοεμβρίου-11 Νοεμβρίου):

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών έχετε πολλές σημαντικές ευκαιρίες τις τελευταίες 10 ημέρες του μήνα. Διευθετείτε θέματα που αφορούν το σπίτι, κληρονομικά και ακίνητης περιουσίας. Μπορεί κάποιοι να αρχίσετε δουλειά από το σπίτι. Έχετε δημιουργικές ιδέες και δέχεστε προτάσεις από άλλους που αφορούν τα επαγγελματικά σας σχέδια. Αξιοποιείστε το διάστημα αυτό για να συλλέξετε πληροφορίες και να λύσετε προβλήματα του προηγούμενου διαστήματος.

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών κάνετε τις πρώτες μέρες χρήσιμες επαφές και συζητήσεις, ενώ μπορεί να προχωρήσετε σε μια νέα συνεργασία. Οικονομικά είστε ευχαριστημένοι. Εκεί που πρέπει να εστιάσετε τη προσοχή σας είναι θέματα που αφορούν άτομα της οικογενείας ή από το επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποια ξαφνικά γεγονότα και ανατροπές σας πιέζουν και σας δημιουργούν νευρικότητα. Μπορεί να αφορούν απρόοπτες εξελίξεις με ένα ακίνητο ή με μία συνεργασίας σας. Εστιάστε στο να βρείτε καινούριες λύσεις, διαφορετικές από ότι συνηθίζετε και θα καταφέρετε να προχωρήσετε στα σχέδια σας.    

Γ΄ δεκαημέρου (12-22 Νοεμβρίου):

Είναι ένας εποικοδομητικός μήνας όσον αφορά επαφές, συναντήσεις και συνεργασίες. Έχετε ιδέες και βρίσκετε ανταπόκριση από τους άλλους. Μπορείτε να πληροφορηθείτε για πολλά επαγγελματικά θέματα, να ξεκινήσετε κάποιο σεμινάριο και να διαπραγματευτείτε ζητήματα σας. Καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως και διαπαιδαγωγικά επαγγέλματα, ευνοούνται πολύ. Στις 9-11/2 αν και θα υπάρξουν κάποιες αντιπαραθέσεις είτε με άτομα από το επαγγελματικό περιβάλλον είτε της οικογενείας για θέματα σπιτιού ή και ακινήτων, μπορείτε να επιτύχετε αυτό που θέλετε. 

Τοξότης

Α’ δεκαημέρου (23 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου):

Οι πρώτες 20 ημέρες του μήνα είναι ιδανικές για νέες γνωριμίες, επαφές και συζητήσεις. Έχετε έντονους ρυθμούς στη καθημερινότητά σας και διευθετείτε πολλές υποχρεώσεις. Είναι διάστημα που παίρνετε σημαντικές αποφάσεις, έχετε ενδιαφέρουσες ιδέες και διαπραγματεύεστε συμφέροντά σας. Διαθέτετε πειθώ, συλλέγετε πληροφορίες και στη δουλειά σας κάνετε σημαντικές αλλαγές. Βρίσκετε νέους τρόπους για να αυξήσετε τα έσοδά σας.

Από τις 23/2 και μετά, οι πολλές υποχρεώσεις στα επαγγελματικά σας πιέζουν. Κάποιοι θα έχετε δυσκολίες που αφορούν το σπίτι, ενώ και θέματα ακινήτων απαιτούν τρέξιμο. Οργανωθείτε και δείξτε την απαραίτητη σοβαρότητα στις καταστάσεις και θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε αλλά και να αναγνωριστούν οι προσπάθειές σας.

Β’ δεκαημέρου (3-12 Δεκεμβρίου):

Την πρώτη εβδομάδα έχετε απροσδόκητα έσοδα από τη δουλειά σας, ενώ και κάποιοι μπορεί να επενδύσετε σε εξοπλισμό της δουλειάς σας. Κάνετε νέες γνωριμίες, έχετε πολλές επαφές και μια καθημερινότητα με γρήγορους ρυθμούς και πολλές υποχρεώσεις. Προσέξτε οι γεννημένοι τελευταίων ημερών στο παραπάνω άγχος, σε προστριβές και παράπονα από το εργασιακό περιβάλλον ή ακόμη και σε βλάβες σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι γεννημένοι πρώτων ημερών, ιδίως από τις 24/2 και μετά, έχετε σημαντικές εργασιακές επιτυχίες. Καινούριες εμπορικές συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, νέες σημαντικές επαφές, ενώ είστε ιδιαίτερα αποδοτικοί και αναγνωρίζεστε. Οικονομικά έχετε άνοδο. Τέλος, καταφέρνετε να ισορροπήσετε το σπίτι με τη δουλειά, κάτι που θέλατε καιρό.

Γ΄ δεκαημέρου (13-21 Δεκεμβρίου):

Είναι περίοδος που τακτοποιείτε οικονομικές σας υποθέσεις. Θέματα και υποχρεώσεις που αφορούν το σπίτι αλλά και θέματα ακινήτων προχωράνε. Μπορεί να κάνετε μια αγοραπωλησία ή να επενδύσετε χρήματα σας σε ένα δικό σας ακίνητο ή να σας δώσουν χρήματα που περιμένατε καιρό. Όπως και να έχει, βρίσκονται λύσεις και ισορροπείτε οικονομικά. Η Νέα Σελήνη στις 10/2 σας δίνει δυνατότητες για σημαντικές επαφές και συζητήσεις, κάποιοι ίσως προχωρήσετε σε αγορά μεταφορικού μέσου, ή ακόμη κάποιοι να κάνετε ένα σημαντικό σεμινάριο εξειδίκευσης στη δουλειά σας. Προσέξτε τις ίδιες μέρες μην αφήσετε εκκρεμότητες στη δουλειά σας και προκύψουν προβλήματα. 

Αιγόκερως

Α’ δεκαημέρου (22-31 Δεκεμβρίου):

Εστιάζετε στα οικονομικά σας αυτό το μήνα. Ιδίως οι γεννημένοι πρώτων ημερών, προχωράτε σε αναδιοργάνωση του οικονομικού σας πλάνου. Έχετε πιέσεις και αυτό σας ωθεί να προχωρήσετε σε σημαντικές αποφάσεις. Αν και στη διάρκεια του μήνα λαμβάνετε χρήματα, συνειδητοποιείτε όμως ότι πρέπει να κάνετε σωστό σχεδιασμό και να βρείτε και καινούριες πηγές εσόδων.

 Μετά τις 23/2 έχετε σημαντικές εξελίξεις σε θέματα εξωτερικού, εμπορίου, μετεκπαίδευσης ή ταξιδιών. Προχωράτε στα επαγγελματικά σας βήματα και σχεδιάζετε την ανάπτυξη σας σε νέους τομείς. Αν και έχετε πολλές υποχρεώσεις και θέματα να τακτοποιήσετε, πολλοί παίρνετε σοβαρές αποφάσεις για συνεργασίες, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που πρέπει να κάνετε.

Β’ δεκαημέρου (1-10 Ιανουαρίου):

Οι γεννημένοι των πρώτων ημερών έχετε τη δυνατότητα να βρείτε καινούριες πηγές εσόδων αλλά και να σας έρθουν χρήματα. Μπορεί να επενδύσετε σε μια καινούρια επιχειρηματική κίνηση. Παράλληλα όμως έχετε την ανάγκη να ξοδέψετε λεφτά για να περάσετε καλά. Κρατήστε μια ισορροπία για να μην υπερβείτε σε έξοδα. Τέλη του μήνα κάνετε σημαντικές επαφές και συζητήσεις με άτομα που μπορούν να προωθήσουν επαγγελματικές σας δραστηριότητες.

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, αν και σας έρχονται χρήματα που δεν περιμένατε αρχές του μήνα και προωθείτε τη δουλειά σας, θα έχετε και ξαφνικά έξοδα αργότερα. Μπορεί να θέλετε να προχωρήσετε σε κάποιο καινούριο πρότζεκτ τη δουλειά σας και να πρέπει να επενδύσετε περισσότερα λεφτά από αυτά που περιμένατε. Ή κάποιοι να έχετε απρόοπτα έξοδα από υποθέσεις των παιδιών σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή να εστιάσετε στο να βρείτε διαφορετικές λύσεις για να ανταπεξέλθετε. 

Γ΄ δεκαημέρου (11-19 Ιανουαρίου):

Αξιοποιείστε ιδίως τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα, διότι έχετε ευκαιρίες να εξελιχθείτε και να προσπεράσετε προβλήματα. Είστε ιδιαίτερα επικοινωνιακοί, δραστήριοι και δυναμικοί. Ανανεώστε σχέσεις και συνεργασίες, λύστε διαφωνίες που υπήρχαν και οργανωθείτε. Συλλέξτε πληροφορίες και προωθήστε τα επαγγελματικά σας πλάνα. Εμπορικές συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, συζητήσεις ευνοούνται πολύ, όπως και καλλιτεχνικές ενασχολήσεις. Οικονομικά έχετε ευκαιρίες να βρείτε νέους τρόπους να αυξήσετε τα έσοδά σας. Συγχρόνως σας έρχονται χρήματα που περιμένατε. Προσέξτε μόνο τις αγορές σας γιατί μπορεί να αγοράσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Υδροχόος

Α’ δεκαημέρου (20-29 Ιανουαρίου):

Σημαντικός ο μήνας αυτός για να επικεντρωθείτε σε αυτά που πραγματικά επιθυμείτε να κάνετε, ιδίως οι γεννημένοι πρώτων ημερών. Προωθείστε την εικόνα σας και τα επαγγελματικά σας σχέδια, κάντε σημαντικές συζητήσεις κι επαφές και μείνετε μακριά από εμμονικές τάσεις και οποιονδήποτε προσπαθεί να σας ελέγξει. Βγάζετε μια δυναμική εικόνα προς τα έξω, μπορείτε να πείσετε και να πάρετε σωστές αποφάσεις. Διαπραγματεύσεις και εμπορικές συμφωνίες ευνοούνται.

Από τις 23/2 και μετά, οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, κινηθείτε προσεκτικά στα οικονομικά σας θέματα. Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις ή περισσότερα έξοδα. Είναι διάστημα που καλείστε να βάλετε ένα σοβαρό πλάνο στα έσοδα και έξοδα σας και να βρείτε λύσεις, ακόμη κι αν πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Στις 10/2 ευνοείστε σε θέματα ακινήτων και γενικότερα θέματα σπιτιού.

Β’ δεκαημέρου (30 Ιανουαρίου-8 Φεβρουαρίου):

Εσείς των πρώτων ημερών, ευνοείστε στο να λύσετε προβλήματα που αφορούν το σπίτι και ακίνητα, ενώ μπορεί να προχωρήσετε μια αγοραπωλησία. Κάποιοι κάνετε μια αλλαγή επαγγελματικής έδρας ή δέχεστε βοήθεια, ακόμη και οικονομική, από την οικογένεια.

Οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, λύνετε κάποιο κληρονομικό θέμα ή ένα θέμα ακινήτων και συγχρόνως σας έρχονται και χρήματα την πρώτη εβδομάδα. Τις επόμενες μέρες, να είστε προετοιμασμένοι για κάποιες ανατροπές που αφορούν την οικογένεια, θέματα σπιτιού και ακινήτων και σας προκαλούν ένταση. Αλλάζουν κάποια σχέδια σας και μπορεί να έχετε καθυστερήσεις σε κάποιο συμφωνητικό, μια μετακόμιση ή να αντιμετωπίσετε βλάβες που σας καθυστερούν στα επαγγελματικά σας. 

Γ΄ δεκαημέρου (9-19 Φεβρουαρίου):

Δίνετε τέλος αυτό το μήνα σε θέματα οικονομικά που σας έχουν αγχώσει. Σας έρχονται χρήματα και μπορείτε να αποπληρώσετε χρεωστικά υπόλοιπα. Κάποιοι ολοκληρώνετε ένα οικονομικό στόχο που είχατε ή δημιουργείτε ένα καινούριο τρόπο εσόδων. Κινήσεις και σχέδια σας κρατήστε τα για εσάς μέχρι να τα βάλετε σε εφαρμογή. Η Νέα Σελήνη στις 10/2 σας δίνει τη δυνατότητα για νέα επαγγελματικά ξεκινήματα, προώθηση της εικόνας σας και γενικότερα προώθηση των στόχων σας. Κάποιες ανατροπές σας ωθούν να πάρετε πρωτοβουλίες και να τολμήσετε μια κίνηση που την θέλατε καιρό.  

Ιχθύες

Α’ δεκαημέρου (20-29 Φεβρουαρίου):

Είναι ένας μήνας όπου οι γεννημένοι των πρώτων ημερών, έχετε κάποιες αποκαλύψεις. Δώστε προσοχή και στα δικά σας λόγια και μην κοινοποιείτε σχέδια σας. Κάντε επαγγελματικούς σχεδιασμούς που θα μπορείτε από τον επόμενο μήνα να τους βάλετε σε εφαρμογή.

Από τις 23/2 και μετά, ιδίως οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, εστιάζετε σε συνεργασίες σας αλλά και στο πώς κινείστε στα επαγγελματικά σας βήματα. Έχετε να αντιμετωπίσετε πολλές υποχρεώσεις αλλά και απαιτήσεις των άλλων και πιέζεστε. Είναι περίοδος που έχετε πολύ δουλειά και χρειάζεται να κινηθείτε με πρακτικότητα και να εστιάσετε σε λεπτομέρειες. Εάν καταφέρετε να οργανωθείτε και να βάλετε κάποια όρια, θα συνειδητοποιήσετε τι και ποιοι είναι πραγματικά ωφέλιμοι για την πορεία σας.  

Β’ δεκαημέρου (1-9 Μαρτίου):

Οι γεννημένοι των πρώτων ημερών, ασχολείστε με το να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες, κάνετε επαγγελματικά σχέδια ενώ μπορεί να ξεκινήσετε κάποιο σεμινάριο εξειδίκευσης για τη δουλειά σας. Έχετε αρκετές μετακινήσεις, συζητήσεις και επαφές, φροντίστε όμως να μην κουραστείτε πάρα πολύ. Οικονομικά έχετε έσοδα και αυτό σας ανακουφίζει.

Την πρώτη εβδομάδα του μήνα, οι γεννημένοι τελευταίων ημερών, έχετε αυξημένες επαφές με συλλόγους, συνεταιρισμούς και φορείς οι οποίες είναι πολύ βοηθητικές για την οικονομική σας πορεία. Μπορείτε να διαφημίσετε τη δουλειά σας, να κάνετε σημαντικές γνωριμίες και να έχετε έσοδα που δεν περιμένατε. Τις επόμενες μέρες, έχετε αυξημένο στρες. Αντιμετωπίζετε ανατροπές σε σχέδια σας, σε συναντήσεις μπορεί να έχετε καθυστερήσεις όπως και σε μετακινήσεις σας.    

Γ΄ δεκαημέρου (10-20 Μαρτίου):

Είναι μήνας όπου έχετε ευκαιρίες να δικτυωθείτε, να κάνετε επαφές με συλλόγους και συνεταιρισμούς και να θέσετε νέους στόχους. Προωθείστε τη δουλειά σας, διαφημιστείτε και οργανωθείτε. Μοιραστείτε ιδέες σας γιατί έχετε υποστήριξη από το περιβάλλον σας, ενώ μπορείτε να λύσετε διαφωνίες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα. Ενασχόληση με θέματα που αφορούν τέχνη αλλά και εμπορικές δραστηριότητες ευνοούνται. Τέλος, έχετε ευκαιρίες για οικονομικές συνεργασίες αλλά και γενικότερα έχετε αρκετά έσοδα. Με τη Νέα Σελήνη στις 10/2 φροντίστε να είστε προσεκτικοί στα λόγια σας, τι λέτε και σε ποιον, ενώ μπορεί νέα και μυστικά που θα μάθετε, να σας προκαλέσουν αρχικά ανασφάλεια, αλλά είναι για το καλό σας.   

 Από την Ελένη Στρατινάκη

Πηγή: christosarchos.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη