Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Ο γαλλικός οίκος επαναλανσάρει την αγαπημένη τσάντα της πριγκίπισσας Diana

Η “Lady Dior” επιστρέφει ανανεωμένη.

Τον Σεπτέμβριο του 1995, η πριγκίπισσα Diana πραγματοποίησε royal tour στη Γαλλία. Ανάμεσα στο γεμάτο από επίσημες επισκέψεις πρόγραμμά της ήταν και η συνάντηση με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Bernadette Chirac στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Θέλοντας να τιμήσει την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Πρώτη Κυρία προσέφερε ως δώρο στην Diana μία τσάντα του οίκου Dior, η οποία δεν είχε κυκλοφορήσει επίσημα στο κοινό και το αρχικό όνομα της ήταν “Chouchou”. Αργότερα, η πριγκίπισσα Diana βρέθηκε στον ιστορικό εκθεσιακό χώρο και μουσείο, Grand Palais με σκοπό να παρακολουθήσει μία έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Paul Cézanne. Για την εν λόγω εμφάνισή της, κράτησε τη τσάντα που της είχε δωρίσει η Bernadette Chirac.

Οι φωτογραφίες με τη πριγκίπισσα Diana κυκλοφόρησαν, οι θαυμαστές της ενθουσιάστηκαν, οι πωλήσεις της εν λόγω τσάντας εκτοξεύτηκαν. Κάπως έτσι, η Diana αναδείχθηκε ως μία από τις σημαντικότερες ambassadors του οίκου και το όνομα της τσάντας άλλαξε προς τιμής της. Κάπως έτσι, γεννήθηκε τη “Lady Dior”, μία από τις πιο iconic τσάντες που έχει γνωρίσει ο κόσμος της μόδας.

Σήμερα, η “Lady Dior” που μετουσιώνει όλη τη δεξιοτεχνία και την άριστη τεχνική του γαλλικού οίκου συνεχίζει την πορεία της στη γυναικεία μόδα. Δερμάτινη, με αρχιτεκτονικές γραμμές, σχεδιασμένη με άψογη σχολαστικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια, η “Lady Dior” σηματοδοτεί τη μοναδική γοητεία του οίκου Dior και λειτουργεί, ακόμα και σήμερα, ως φόρος τιμής στο ταλέντο και την ευρηματικότητα του couturier Christian Dior.

Η πρώτη εκδοχή της, εκείνη που κράτησε η πριγκίπισσα Diana, ήταν σε μπλε σατέν ύφασμα, ωστόσο στη συνέχεια, η “Lady D” κυκλοφόρησε σε διάφορες αποχρώσεις, μεγέθη και υλικά. Η διαχρονική γοητεία που τη χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με την εμφάνιση της τσάντας στον πέμπτο κύκλο της σειράς “The Crown” που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix ενέπνευσαν τη Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου να επαναλανσάρει την αγαπημένη τσάντα της πριγκίπισσας Diana. Πιο συγκεκριμένα, η updated version της τσάντας είναι limited και πρόκειται να κυκλοφορήσουν μόλις 200 κομμάτια. Η ηθοποιός με καταγωγή από την Αυστραλία Elizabeth Debicki, που υποδύεται την πριγκίπισσα Diana στον νέο κύκλο του “Crown” είναι επίσης μία από τις ambassadors του οίκου Dior.

Εκτός από μία τσάντα που συνδυάζει τόσο διαχρονική όσο και μοντέρνα αισθητική, η “Lady Dior” συνεχίζει να θεωρείται ως ένα item τέχνης. Στα projects “Lady Dior As Seen By” και “Dior Lady Art”, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αποδέχονται το challenge να δημιουργήσουν τις δικές τους τσάντες, συνδυάζοντας την κληρονομιά του οίκου με τη φαντασία τους.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: instagram/ @royalstylewatch

Διάβασε ακόμη