Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Μακιγιάζ με μάσκα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Συμβουλές από τον γνωστό makeup artist, Peter Phillips.
Στο makeup look που δημιούργησε για την κολεξιόν Dior ready-to-wear spring-summer 2021 ο Peter Phillips, Δημιουργικός Διευθυντής και Διευθυντής Εικόνας του μακιγιάζ Dior έδωσε μεγάλη έμφαση στα μάτια. Για την ακρίβεια τα τόνισε με μαύρο eyeliner, δημιουργώντας έτσι μια έντονη αντίθεση με τη φυσική και λαμπερή επιδερμίδα.
Αν θα έπρεπε να περιγράψουμε το μακιγιάζ αυτό με λίγες λέξεις, αυτές θα ήταν: υπέροχη επιδερμίδα και δυνατό βλέμμα. Η επιλογή ενός τέτοιου look δεν είναι τυχαία, αν αναλογιστεί κανείς ότι πλέον η μάσκα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.
Η αλήθεια είναι ότι την εποχή που διανύουμε, δεν μπορούμε αλλά και για το καλό της επιδερμίδας μας δεν πρέπει να κάνουμε τα makeup looks που κάναμε πριν από ένα χρόνο. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει λόγω της μάσκας, γι’ αυτό καλό είναι να κάνουμε και εμείς κάποιες αλλαγές.
Ο Peter Phillips μας δίνει τα κατάλληλα tips:
Τα περισσότερα looks λόγω της μάσκας είναι επικεντρωμένα στην περιοχή των ματιών. Προτίμησε να εστιάζεις την προσοχή σου στο πάνω βλέφαρο και στα φρύδια και όχι στο κάτω βλέφαρο, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να μουτζουρωθεί με τη μάσκα.
Να έχεις στην τσάντα σου ένα compact foundation ή μια πούδρα, ώστε να μπορείς να κάνεις γρήγορο και εύκολο retouch κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Όσο για τις γυναίκες που δεν έβαφαν μέχρι πρότινος έντονα τα μάτια τους, ο Peter Philips τους δίνει την εξής συμβουλή: “άλλαξε λίγο τις συνήθειες σου, αγάπησε τα έντονα μάτια και που ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις μια νέα γυναίκα μέσα σου!”
Πηγή: Madame Figaro
Φωτογραφίες: Intagram/@diormakeup.

Διάβασε ακόμη