Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Kevin Spacey: Αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων

Ξέσπασε σε λυγμούς, μετά την αθώωση του.

Ο Kevin Spacey ξέσπασε σε κλάματα το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι ένορκοι στο δικαστήριο Southwark Crown του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβαν την απόφαση αθωώσης του ηθοποιού για όλες τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε τον Kevin Spacey αθώο για εννέα κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, άσεμνης επίθεσης και – την πιο σοβαρή κατηγορία – πρόκλησης προσώπου σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Διάβασε ακόμη – Sinead O’Connor: H τραγική ιστορίας της – Ο αγώνας με την ψυχική ασθένεια, η σεξουαλική κακοποίηση και η απώλεια του γιου της

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο ηθοποιός, ανήμερα των 64ων γενεθλίων του, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες εναντίον του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ένορκοι χρειάστηκαν δύο ημέρες για να καταλήξουν στην απόφασή τους. Ο πρώην ηθοποιός του “House of Cards” πέρασε τις τελευταίες τεσσεράμισι εβδομάδες στο Southwark Crown Court του Λονδίνου, προκειμένου να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή για κάθε κατηγορία, η οποία εν τέλει έπεισε δικαστές και ενόρκους.

Διάβασε ακόμη – Sofía Vergara: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της χωρίς βέρα

Σε δήλωσή του προς τον Τύπο μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο Spacey ανέφερε χαρακτηριστικά: “Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να επεξεργαστώ μετά από αυτό που μόλις συνέβη σήμερα. Θα ήθελα όμως να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στους ενόρκους που αφιέρωσαν χρόνο για να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία και όλα τα γεγονότα προτού καταλήξουν στην απόφαση. Και είμαι ταπεινός με το σημερινό αποτέλεσμα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό μέσα σε αυτό το δικαστήριο, την ασφάλεια και όλους εκείνους που μας φρόντιζαν κάθε μέρα, τη νομική μου ομάδα … που ήταν εδώ κάθε μέρα και αυτό είναι το μόνο που έχω να πω προς το παρόν. Σας ευχαριστώ πολύ”.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: Instagarm/ @kevinspacey

Διάβασε ακόμη