Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Η Louis Vuitton τοποθέτησε αληθοφανές ομοίωμα της καλλιτέχνη Yayoi Kusama στην πρόσοψη της μπουτίκ της στο Παρίσι

Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην Champs-Élysées από τον οίκο για να γιορτάσει τη συνεργασία Yayoi Kusama x Louis Vuitton 2023 και τη συλλογή με τις εμβληματικές τσάντες.

Της Νικόλ Ζένιου

Ένα τεράστιο γλυπτό τοποθετήθηκε στην πρόσοψη της Louis Vuitton μπουτίκ στην Champs-Élysées στο Παρίσι με αφορμή τη νέα συνεργασία του οίκου με την 93χρονη κορυφαία Ιάπωνα καλλιτέχνη, Yayoi Kusama και τη νέα συλλογή με τις εμβληματικές τσάντες με βούλες.

Διάβασε ακόμη – H Ιταλίδα σχεδιάστρια Elisabetta Franchi μιλά αποκλειστικά στη Madame Figaro

Η πρώτη συνεργασία προέκυψε το 2012 όταν ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton, Marc Jacobs, συνάντησε την Yayoi Kusama στο στούντιό της στο Τόκιο. Η Γιαπωνέζα avant-garde καλλιτέχνιδα, τέχνη της οποίας συνήθως περιλαμβάνει βούλες και καθρέφτες, είναι εμπνευσμένη από την επανάληψη, την αιωνιότητα και την ψευδαίσθηση ενός ατελείωτου χώρου, παρέδωσε στον σχεδιαστή μια Ellipse τσάντα, ζωγραφισμένη στο χέρι με τις μεγάλες, χρωματιστές βούλες – σήμα κατατεθέν της.

Οι βούλες πρωταγωνιστούν και φέτος στη νέα καμπάνια του οίκου Yayoi Kusama x Louis Vuitton 2023 με πρωταγωνίστριες τις Bella Hadid, Christy Turlington και Kate Moss. Η συλλογή από τσάντες αποκαλύφθηκε στο σόου της Louis Vuitton Cruise που παρουσιάστηκε στο Salk Institute στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Με αυτή την αφορμή, τοποθετήθηκε ένα τεράστιο γλυπτό της Kusuma να ζωγραφίζει τις βούλες σε ολόκληρο το Art Déco κτήριο όπου βρίσκεται η μπουτίκ του οίκου στο Παρίσι. Το κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε από τον Georges Vuitton το 1912 γέμισε με τις χρωματιστές βούλες της καλλιτέχνη το οποίο αντικατοπτρίζει το δημιουργικό της σύμπαν.

Η φετινή συνεργασία με την Kusama σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία του οίκου μόδας με την 93χρονη καλλιτέχνη μετά την πρώτη τους το 2012 η οποία περιλάμβανε προϊόντα μέχρι εκθέσεις και μία σειρά από installations σε βιτρίνες.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raphael Metivet (@raphaelmetivet)

Φωτογραφίες: @raphaelmetivet

Διάβασε ακόμη