Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Χημική απολέπιση: Πώς να την κάνεις στο σπίτι για να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα

Θα σου χαρίσει νεανική και απαλή επιδερμίδα άμεσα.  

Αν η απολέπιση δεν βρίσκεται στη ζωή σου (και στις skincare προτεραιότητές σου), προτείνουμε να την εντάξεις αύριο κιόλας στη ρουτίνα σου. Κι αυτό γιατί τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος καθημερινά τείνουν να το κάνουν να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, άτονο και σίγουρα δεν το αφήνουν να απορροφήσει τα συστατικά των κρεμών και ορών που εφαρμόζεις κάθε πρωί ή/και βράδυ. Με λίγα λόγια, οι κρέμες καθίστανται σχεδόν άχρηστες, αφού είτε τις βάζεις είτε όχι, δεν σε ωφελούν σε κάτι μιας και δεν μπορούν να δράσουν σωστά. Εξ ου και είναι τόσο σημαντικό να κάνεις απολέπιση (μηχανική ή χημική) μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου.

Διάβασε ακόμη – Πάγος στο πρόσωπο: Το μυστικό για τονωμένη και ξεκούραστη επιδερμίδα

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χημική απολέπιση πάντως, αυτή προτιμάται από τις περισσότερες γυναίκες για δύο κύριους λόγους: αφενός βρίσκουν ότι είναι απείρως πιο αποτελεσματική και με άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με τη μηχανική, αφετέρου θεωρούν ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα τους όπως συμβαίνει συχνά με τα scrubs της μηχανικής απολέπισης.

Μολονότι η χημική απολέπιση είναι προτιμότερο να γίνεται στο ιατρείο από εξειδικευμένο δερματολόγο, καθότι είναι πιο έντονη και “βαθιά” και άρα πιο αποτελεσματική, είναι ασφαλές να την κάνεις κι εσύ στο σπίτι, με ηπιότερα αποτελέσματα ωστόσο για το δέρμα. Παρ’ όλα αυτά, είναι σίγουρα προτιμότερη από τη μηχανική απολέπιση που πολύ συχνά αφήνει την επιδερμίδα αφυδατωμένη και ξηρή, ιδίως αν δεν την κάνεις σωστά.

Διάβασε ακόμη – Deep Nude: To τέλειο lip combo για να δοκιμάσεις αυτό το φθινόπωρο

Πώς ακριβώς να κάνεις τη χημική απολέπιση σπίτι σου

Αρχικά να πούμε ότι τα οξέα χωρίζονται σε 2 διαφορετικές ομάδες, τα AHAs (άλφα-υδρόξυ οξέα) και τα BHAs (β-υδροξυ οξέα), με τα πιο γνωστά οξέα της πρώτης κατηγορίας να είναι το γαλακτικό, το μανδελικό, το γλυκολικό, το κιτρικό και το μηλικό οξύ, ενώ το σαλικυλικό οξύ είναι το πιο γνωστό BHA – και ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής.

Για να κάνεις σωστά τη χημική απολέπιση από την άνεση του σπιτιού σου, θα πρέπει να επιλέξεις το οξύ που απευθύνεται στις δικές σου ανάγκες και να αγοράσεις ένα σέρουμ με το συγκεκριμένο οξύ ή με συνδυασμό οξέων και άλλων συστατικών. Σε γενικές γραμμές, όλα τα οξέα βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και προάγουν τη λάμψη στο πρόσωπο, ενώ συντελούν σημαντικά στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Εκτός από serum, υπάρχουν και cleansers, toners και εξειδικευμένες κρέμες με οξέα που κάνουν την ίδια δουλειά. Ωστόσο θα προτείναμε να ξεκινήσεις με ένα serum που έχει πιο λεπτόρρευστη, ανάλαφρη υφή και δρα πιο στοχευμένα. 

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη