Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Αυτή είναι η εισήγηση του Υπουργού Υγείας για την πανδημία

Τι περιλαμβάνει.

Με την εισήγηση για επαναφορά του SafePass στους ανοικτούς χώρους συγχρωτισμού (π.χ. χώροι εστίασης, νυχτερινά κέντρα, clubs, κτλ) με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εσωτερικούς χώρους (πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή PCR 72 ωρών, πιστοποιητικό ανάρρωσης από COVID), μεταβαίνει στην έκτακτη σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να επαναφέρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα που να οδηγήσουν ξανά σε κλείσιμο της οικονομίας, αλλά μέσα από στοχευμένες ενέργειες, να διασφαλίσει ότι η κοινωνικοποίηση των πολιτών θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις.

Σημειώνεται η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα. Εκεί θα παραθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις και τα μέλη της ΣΕΕ και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πάντως στη σύσκεψη παρευρίσκεται και ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ παρευρίσκονται ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη