Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Θέλεις να κάνεις botox αλλά φοβάσαι; Δες τι πρέπει να γνωρίζεις

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός σου εξηγεί πώς λειτουργεί το botox και σου δίνει συμβουλές για να κάνεις botox με ασφάλεια χωρίς να φοβάσαι.

Η αλήθεια είναι πως το botox μας παρέχει την δυνατότητα να εξαλείψουμε τις ρυτίδες που σχηματίζονται αν όχι σε όλα, στα περισσότερα σημεία του προσώπου μας. Το πώς όμως γίνεται αυτό θα το αντιληφθούμε καλύτερα αν γνωρίζουμε πως δημιουργούνται οι ρυτίδες στο πρόσωπο.

Η ρυτίδωση που εγκαθίσταται στο πρόσωπό έχει να κάνει με τις εκφράσεις μας, αλλά και τη συνεχή κινητικότητα των μυών του προσώπου μας. Με τη πάροδο του χρόνου αυτές οι κινήσεις αφήνουν το αποτύπωμά τους πάνω στο δέρμα και τελικά είτε το πρόσωπό μας βρίσκεται σε ηρεμία είτε κινείται, αυτές μένουν χαραγμένες.

 Διάβασε ακόμη – Φαίνεσαι πάντα κουρασμένη; Δες τι πρέπει να κάνεις

Τι κάνει λοιπόν το botox για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το αποτύπωμα του χρόνου;

Έρχεται να χαλαρώσει το μυ που βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας και που είναι υπεύθυνος για τη κίνηση, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να ηρεμίσει και το δέρμα και να σταματήσει η ρυτίδωση, ή να γίνει πιο ήπια εάν έχει ήδη εγκατασταθεί βαθιά.

Είναι λοιπόν αδύνατο να έχουμε αποτελεσματική θεραπεία με botox εάν δεν σταματήσουμε σε κάποιο βαθμό τη κινητικότητα των μυών.

Εάν σταματήσουμε τη κινητικότητα όλων των μυών του μετώπου, δεν θα κινείται καθόλου το μέτωπό μας . Εάν σταματήσουμε τη κινητικότητα των μυών που βρίσκονται μεταξύ των φρυδιών μας δεν θα μπορούμε να συνοφρυώσουμε και σε συνδυασμό με το ακίνητο μέτωπο θα φαίνεται αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται πολλές γυναίκες ότι το botox τις κάνει ακίνητες, ανέκφραστες σαν να φοράνε μάσκα. Και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που πολλές γυναίκες δεν εμπιστεύονται αυτή τη θεραπεία.

Τι μπορεί να γίνει:

Μια καλή μελέτη από το γιατρό, των αναγκών κάθε γυναίκας, εξατομικευμένα μπορεί να βοηθήσει στο να εξαλειφθούν οι συγκεκριμένες ρυτίδες που προκαλούν πρόβλημα στη συγκεκριμένη γυναίκα. Δεν χρειάζεται όλες να είμαστε ίδιες όπως συχνά ακούμε. Όπως δεν χρειάζεται να καταργήσουμε και όλη τη κινητικότητα όλων των μυών. Και πάλι εξατομικευμένα και με μέτρο, μπορούμε να μειώσουμε και να εξαλείψουμε τις ρυτίδες χωρίς απαραίτητα να γίνουμε ανέκφραστες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μελέτη της κάθε γυναίκας ξεχωριστά και σεβασμός στο μέτρο.

 

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη