Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

3 εύκολα tricks που εφαρμόζουν τα fashion girls του εξωτερικού για να αναδείξουν τη σιλουέτα τους

Τα styling tips που σε κολακεύουν και που μπορείς να εφαρμόσεις το φθινόπωρο

Αυτή την περίοδο, αυτό που μάς απασχολεί περισσότερο όσον αφορά το στυλ μας, είναι το πως θα τονίσουμε τη σιλουέτα μας, φορώντας πλέον περισσότερες στρώσεις από ρούχα. Το layering, άλλωστε, προσθέτει όγκο και αυτό δεν είναι πάντα επιθυμητό.

Γι’ αυτό και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα styling tips που χρησιμοποιούν οι απανταχού fashionistas για να αναδείξουν και να τονίσουν τη γυναικεία σιλουέτα τους. Μελετώντας τα looks τους καταλήξαμε στο συμπέρασμα πώς όλες οι style experts χρησιμοποιούν τα παρακάτω 3 styling tips.

Διάβασε ακόμη – Fall fashion: Τα 5 πιο κομψά φθινοπωρινά σύνολα που ξεχωρίσαμε αυτή την εβδομάδα

Φαρδιές Ζώνες: Οι φαρδιές ζώνες, ανάλογα με το σημείο που τις βάζουμε, δίνουν περισσότερο σχήμα στη σιλουέτα. Μάλιστα, τείνουν να αναδεικνύουν τα καλύτερα σημεία του εκάστοτε σωματότυπου και να “κρύβουν” άλλα. Επίσης, οι ζώνες, πλέον, θεωρούνται και ένα “must” του καθημερινού στιλ αφού οι φαρδιές εκδοχές τους με τις πολυτελείς λεπτομέρειες των μονογραμμάτων των brands προσθέτουν έξτρα πόντους κομψότητας στα σύνολα μας. Plus, φέτος στις τάσεις επιστρέφουν οι oversized ζώνες των 70s.

Μονόχρωμο look και contouring: Τα μονόχρωμα outfits μπορεί να είναι άκρως κομψά και δυναμικά ταυτόχρονα, όμως, έχουν τον τρόπο τους να κολακεύουν και τη σιλουέτα. Ειδικότερα, επιλέγοντας σκούρα μονόχρωμα σύνολα, όπως μαύρο, γκρι, μπορντό και κυπαρισσί, το σώμα φαίνεται πιο λεπτό και μακρύ. Βέβαια, μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα και με το contouring στις αποχρώσεις των ρούχων σου.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τα πιο ανοιχτά χρώματα για να κάνεις ένα “contouring” στη σιλουέτα σου στα σημεία που θες να αναδείξεις. Έτσι, θα ”σπάσεις” και τη υπερβολική μονοτονία. Δηλαδή εάν έχεις έναν σωματότυπο, που μοιάζει με αχλάδι, μπορείς να φορέσεις τις ανοιχτές αποχρώσεις στο πάνω μέρος του σώματος σου, αντιθέτως εάν έχεις έναν που μοιάζει με μήλο επέλεξε τις ανοιχτές αποχρώσεις στο κάτω μέρος.

Οι ψηλόμεσες γραμμές είναι οι καλύτεροι σου φίλοι: Είναι γεγονός, πως οι ψηλόμεσες γραμμές στα παντελόνια, τις φόρμες, τα κολάν και τις φούστες αποτελούν την ιδανική και πιο κολακευτική επιλογή για κάθε μια μας, ανεξαρτήτως σωματότυπου. Οι συγκεκριμένες γραμμές δίνουν την αίσθηση πως τα πόδια είναι πιο μακριά, αφού το ψηλόμεσο σταματάει λίγο πάνω από τον αφαλό, μικραίνοντας τον κορμό και συγχρόνως μακραίνοντας την σιλουέτα. Παράλληλα, κάνει τη μέση να φαίνεται πιο μικρή και τονίζει την καμπύλη του γυναικείου σώματος.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες:  Instagram/ @streetstylegaller, @stylograph, @leoniehanne

Διάβασε ακόμη