Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Τιμητικό Βραβείο Dove Αθλήτρια της Χρονιάς 2021

Μάθε ποια είναι η βραβευμένη.

Λόγω της πανδημίας όπου δεν υπήρξε κανονική αγωνιστική δράση το βραβείο στην κατηγορία Dove Αθλήτρια είναι φέτος τιμητικό. Για να απονείμουν το βραβείο ανέβηκαν στη σκηνή σου Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου η κυρία Μαρία Σελίπα και ο General Manager της Unilever Tseriotis κύριος Ηλίας Κατσουλάκος. 

Το τιμητικό βραβείο Dove Αθλήτρια της Χρονιάς 2021 απονεμήθηκε στη Μαρία Μάρκου. Μια γυναίκα που αντιπροσωπεύει τα ιδανικά του αθλητισμού. 

Μάθε ποια είναι: 

Οι προκλήσεις κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα. Η υπέρβασή τους είναι αυτό που κάνει τη ζωή ουσιαστική» είχε πει ο Ralph Waldo Emerson.

Η ζωή της μια μεγάλη υπέρβαση. Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο με ολική αναπηρία κάτω άκρων. Ήταν μόλις 16 ετών. Δεν τα έβαλε κάτω. Δε λύγισε ούτε στιγμή.

Άλλωστε ο αθλητισμός ήταν το παιδικό της όνειρο, και στα όνειρα κανείς δεν μπορεί να μπει εμπόδιο.

Συνέχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό και την καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα, με μεγάλη επιτυχία. Μέχρι που έθεσε ακόμη ένα μεγάλο στόχο, την άρση βαρών στους Παραολυμπιακούς Aγώνες του Τόκιο.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια, και εν μέσω της πανδημίας, κατάφερε να καθιερωθεί διεθνώς ως μία από τις καλύτερες αθλήτριες στην Κατηγορία 67+kg της άρσης βαρών σε πάγκο.

Το όνειρό της να συμμετάσχει στο άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 έγινε πραγματικότητα, κατακτώντας την 7η θέση. Ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε Παραολυμπιάδα.

«Πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται όταν δεν μπορεί», και αυτή όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά απέδειξε πως η δύναμη της θέλησης μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Ακόμη και αν όλα φαντάζουν ανέφικτα.

 

Διάβασε ακόμη