Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Τι είναι τα Cyprus Eating Awards;

Η φετινή τελετή βράβευσης θα γίνει την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου.

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, έρχεται για να επιβραβεύσει γι’ ακόμα μια χρονιά τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso και διοργανώνει το Check In Cyprus.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024 στο Four Seasons Hotel, στη Λεμεσό.

Το ταξίδι του θεσμού, που ξεκίνησε το 2005, στόχο είχε την αναβάθμιση της κυπριακής εστίασης. 19 χρόνια μετά βλέπουμε με χαρά ότι το όραμα, οι κόποι και η αγάπη όλων μας έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Γιατί πίσω από τις κουζίνες, πίσω από τα μενού, πίσω από τα καλοστημένα τραπέζια υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Διάβασε ακόμη – Αυτός είναι ο πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin που θα μαγειρέψει στα φετινά Cyprus Eating Awards

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία των 19 χρόνων καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και σεφ των εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Κάθε χρόνο, οι κατηγορίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις τελευταίες τάσεις που παρατηρούνται στον τομέα της εστίασης τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η ομάδα του Check Ιn Cyprus με τη βοήθεια πολυμελούς επιτροπής που απαρτίζεται από 41 άτομα από όλες τις πόλεις, επαγγελματίες του κλάδου, γνώστες της γαστρονομίας, δημοσιογράφους, οινολόγους και λάτρεις του καλού φαγητού, ανέλυσαν τη φετινή γαστρονομική σκηνή του νησιού, και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με ηλεκτρονική ψηφοφορία για να καταλήξουν στα επικρατέστερα εστιατόρια από όλο το νησί, για να αναδειχθούν ως υποψήφια στον διαγωνισμό.

Διάβασε ακόμη – Αυτοί είναι οι παρουσιαστές των 19ων Cyprus Eating Awards

Για τη χρονιά 2023, έχουν αναδειχθεί 89 εστιατόρια σε 17 κατηγορίες.

Oι κατηγορίες είναι οι εξής: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Ιταλική Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Διεθνής/Έθνικ Κουζίνα, Grill Bar/Pub, Cocktail Wine Bar/ Restaurant, Lounge Bar/Restaurant, Summer Venue, Εστιατόριο Ξενοδοχείου- Creative Cuisine, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Fine Dining, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Outdoor Gastronomy, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Delivery όπου φέτος έχει επιλεγεί η κατηγορία Γύρος/Ελληνικό Σουβλάκι, Check In Special Award 2023 που φέτος θα βραβεύσει το Καλύτερο Street Food.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In Cyprus ως “Το αγαπημένο των αναγνωστών” και είναι ανεξάρτητο από κάθε κατηγοριοποίηση.

Επίσης, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν για το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, το Sustainability Award, Οινική Κουλτούρα, Καλύτερο Concept καθώς και στον Σεφ της Χρονιάς.

TO MENOY: Παράλληλα, όμως, για πρώτη φορά ο μοναδικός σεφ με αστέρι Michelin στο βιογραφικό του και μια σπουδαία πορεία στον τομέα της γαστρονομίας, ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, θα επιμεληθεί τις γαστρονομικές δημιουργίες της βραδιάς, σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Four Seasons, Πανίκο Χατζηττοφή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Φέτος λοιπόν, η ηθοποιός και παρουσιάστρια στον ΣΚΑΪ Βάσω Λασκαράκη ανεβαίνει στη σκηνή των Cyprus Eating Awards, μαζί με τον σύζυγό της, σεφ Λευτέρη Σουλτάτο, και μας υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη χιούμορ, γλύκα, αρώματα και γεύσεις!

Πηγή: checkincyprus.com

Διάβασε ακόμη