Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Τα αξιοπερίεργα της ορκωμοσία Biden που συζητήθηκα στα social media

Ήταν μια τελετή που τα είχε όλα! Ιστορικές στιγμές, συγκίνηση, glamorous παρουσίες αλλά και στιγμές γέλιου.

Η τελετή της ορκωμοσίας του Joe Biden ολοκληρώθηκε χωρίς… φάλτσα, όμως δεν έλειψαν τα αξιοπερίεργα συμβάντα που σχολιάστηκαν ιδιαίτερα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλεχτά γάντια του γερουσιαστή Bernie Sanders τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Ο Sanders, πρώην αντίπαλος του Biden στις προκριματικές για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, ήταν μεταξύ των λίγων προσκεκλημένων στην τελετή, όπου ξεχώρισε λόγω της ενδυμασίας του: εμφανίστηκε με σκούρο χακί μπουφάν (και όχι με κοστούμι ή παλτό, όπως όλοι οι υπόλοιποι), τεράστια, μάλλινα γάντια με σχέδια και έναν κίτρινο φάκελο παραμάσχαλα.

“Ο Bernie πήγε στην ορκωμοσία γιατί ήταν στο δρόμο του για το φαρμακείο”, σχολίασε ένας χρήστης στο διαδίκτυο, που κατακλύστηκε από αστεία “μιμίδια” του 79χρονου γερουσιαστή. Η γυναίκα του αποκάλυψε όμως ότι το μπουφάν ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από τον γιο τους: “Ένα μπουφάν του Vermont, γάντια του Vermont, χιούμορ του Vermont”, είπε η Jane Sanders.

Διάβασε ακόμη – Lady Gaga, Garth Brooks και Jennifer Lopez έδωσαν λάμψη στην ορκωμοσία Biden

Στα ενδυματολογικά, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η τεράστια φούστα της Lady Gaga. Η σταρ της ποπ κατέλαβε τη σκηνή με την παράξενη δημιουργία του οίκου Schiaparelli, με πολλούς να σχολιάζουν ότι η φούστα είναι “τέλεια” για να τηρούνται οι αποστάσεις λόγω της πανδημίας.

Τεράστια όμως ήταν και η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Joe Biden, με τις κιτρινισμένες σελίδες, αφού ανήκει στην οικογένειά του από τα τέλη του 19ου αιώνα. Υπό ορισμένες γωνίες, η Βίβλος δείχνει αφύσικα μεγάλη.

Μετά την ορκωμοσία, ο τραγουδιστής της κάντρι Garth Brooks έβγαλε το καουμπόικο καπέλο του και έψαλε α καπέλα τον ύμνο Amazing Grace. Όμως μετά, προφανώς από τον ενθουσιασμό του, ξέχασε όλους τους κανόνες: αντί να ξαναφορέσει τη μάσκα του, έσπευσε να χαιρετίσει δια χειραψίας τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τους προσκεκλημένους. Γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του, ο Brooks όρμησε στο τέλος να αγκαλιάσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην Πρόεδρο George W. Bush…

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη