Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Summer beauty: Ποιες ενέσιμες θεραπείες μπορείς να συνεχίσεις μέσα στο καλοκαίρι

H πλαστικός και ογκοπλαστικός Δρ. Γεωργία Κουλέρμου σου απαντά.

Συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες είναι, ποιες θεραπείες μπορούν να γίνουν και ποιες όχι, αν επηρεάζονται δηλαδή από τον ήλιο και τις ψηλές θερμοκρασίες ή ακόμα αν ο ήλιος είναι απαγορευτικός.

Θεραπεία με Botox

Το μπότοξ δεν είναι από τις θεραπείες που επηρεάζεται από τον ήλιο ή από τις θερμοκρασίες. Μπορούμε να ανανεώσουμε το μπότοξ μας ή και να αρχίσουμε για πρώτη φορά μέσα στη περίοδο του καλοκαιριού χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διάβασε ακόμη – Ποιες επεμβάσεις μπορώ να κάνω τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι

Ενέσιμα υαλουρονικά

Τα υαλουρονικά είναι επίσης  είναι μια θεραπεία που δεν επηρεάζεται από την εποχή, όμως πρέπει πάντοτε να έχουμε υπ ‘όψιν μας ότι πιθανά μετά απο μια τέτοια θεραπεία να έχουμε λίγο οίδημα( πρήξιμο) στην περιοχή, κοκκίνισμα ή και εκχυμώσεις .

Γι’ αυτό ναι μεν μπορούμε να κάνουμε τη θεραπεία μας αλλά να προσέξουμε τις κοινωνικές εκδηλώσεις που θα πρέπει να παρευρεθούμε. Φυσικά μπορούμε να καλύψουμε  την περιοχή με make up.

Διάβασε ακόμη – Φωτογήρανση: 3 tips για να απολαύσεις τον καλοκαιρινό ήλιο στις διακοπές σου

Μεσοθεραπείες

Αυτές οι θεραπείες, δηλαδή η αυτόλογη μεσοθεραπεία με prp,  η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό, η μεσοθεραπεία με κοκτέιλ βιταμινών ή και ο συνδιασμός όλων αυτών, δημιουργούν πάντοτε αυτό το ερώτημα διότι αφήνουν μια μικρή κοκκινίλα  τουλάχιστον τις πρώτες ώρες. Παρόλα αυτά δεν επηρεάζεται από τον ήλιο ,η κοκκινίλα αυτή δεν έχει να κάνει με αλλαγές στην επιδερμίδα κι έτσι δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα. Οι μεσοθεραπείες μπορούν ελεύθερα να γίνουν μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη