Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο

Βροχές και σήμερα στο μενού του καιρού.

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού το καιρικό σκηνικό τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει και θυμίζει πλέον περισσότερο φθινόπωρο παρά καλοκαίρι.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για να προγραμματιστούμε σωστά για το weekend.

Πρόγνωση

Μεμονωμένες βροχές από το μεσημέρι και μετά αναμένονται και σήμερα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά ο καιρός

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό, μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αργότερα πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά, το απόγευμα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι τη Δευτέρα, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, για να κυμανθεί τη Δευτέρα γενικά κοντά αλλά κατά τόπους λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: Sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη