Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Skincare tips: Τι χρειάζεται να κάνεις για να αντέξει η επιδερμίδα σου τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα

To must-know tip που θα διατηρήσει νεανικό το δέρμα σου ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Μπορεί η χώρα μας να μην έχει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες της Ευρώπης, η αλήθεια είναι όμως ότι όταν κάνει κρύο στην Κύπρο, κάνει πραγματικά κρύο. Η υψηλή υγρασία δε, κάνει το real feel να είναι ακόμα χαμηλότερο από τη θερμοκρασία που όντως επικρατεί στην ατμόσφαιρα. Γεγονός που φυσικά έχει επίπτωση στην επιδερμίδα μας, που πολύ συχνά υποφέρει και αντιδρά με όχι τόσο καλά αποτελέσματα.

Διάβασε ακόμη – H Χριστίνα Μπόμπα με το πιο “ζεστό” γιορτινό μανικιούρ

Η ξηροδερμία που προκαλείται λοιπόν είναι μια κατάσταση που επηρεάζει σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος τον χειμώνα. Δεν έχει σημασία αν έχεις λιπαρό, κανονικό ή μικτό δέρμα αφού είναι πολύ πιθανό οι απότομες αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας να επηρεάσουν κατά πολύ το δέρμα σου και να το ξηράνουν, ακόμα κι αν δεν αντιμετώπιζες ποτέ ζητήματα ξηροδερμίας.

Πώς θα καταλάβεις ότι πάσχεις από – προσωρινή – ξηρότητα στην επιδερμίδα σου; Από την όψη του προσώπου σου, που μπορεί να είναι τραχιά, ξεφλουδισμένη ή φολιδωτή και να έχει σκληρή αίσθηση μετά το πλύσιμο, ή να εμφανίζει ερυθρότητα, κατά τόπους κοκκινίλες ακόμα και αίσθηση καύσου αν είναι και ευαίσθητη. Πολύ πιθανόν επίσης να αντιδρά με ερυθρότητα σε ό,τι κρέμα ή ορό της εφαρμόζεις – δείγμα έντονης ευαισθησίας και διατάραξης του επιδερμικού φραγμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που λέμε ότι η επιδερμίδα είναι ευαισθητοποιημένη, και όχι απλά ευαίσθητη.

Διάβασε ακόμη – Γιάννα Οδυσσέως: Υιοθέτησε ένα από τα πιο it κουρέματα της νέας χρονιάς

To #1 tip που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι η αλλαγή στο skincare. Θα πρέπει να ανανεώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου, ενσωματώνοντας πιο πλούσιες συνθέσεις για έξτρα ενυδάτωση – πράγμα που ωστόσο πρέπει να κάνεις κάθε φορά που αλλάζει η εποχή και ο καιρός. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείπεις να εφαρμόζεις ενυδατική και σέρουμ μαζί, και όχι μόνο το ένα ή το άλλο, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ένα face oil επίσης βοηθάει, ιδιαίτερα αν νιώθεις ήδη ξηρό το δέρμα σου. Μπορείς να αναμείξεις 1-2 σταγόνες από το αγαπημένο σου έλαιο προσώπου με την ενυδατική ή το foundation σου πριν βγεις από το σπίτι ή με την κρέμα νυχτός πριν κοιμηθείς. Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει απίστευτη ενυδάτωση και θρέψη αλλά και λάμψη και κάνει θαύματα στην επιδερμίδα, ιδίως αν είναι ξηρή. Μπορείς να το εφαρμόσεις ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, απλά με πολλή προσοχή – προτίμησε τις oil free συνθέσεις. Καλύτερα να το αποφύγεις όμως αν το δέρμα σου έχει τάσεις ακμής ή σπυράκια.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη