Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Robert De Niro‎: Η πρώην βοηθός του τον κατηγορεί για λεκτική κακοποίηση

Οι πρώτες πληροφορίες για τη δίκη.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου ο 80χρονος, De Niro‎ εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την έναρξη της πολιτικής δίκης που αφορά την αγωγή που κατέθεσε η πρώην βοηθός του, Graham Chase Robinson εναντίον της εταιρείας του, Canal Productions.

Η Robinson προσλήφθηκε για πρώτη φορά ως βοηθός του ηθοποιού στην Canal Productions το 2008.

Η αγωγή ξεκίνησε όταν η Canal Productions κατέθεσε αγωγή ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Robinson το 2019, ισχυριζόμενη ότι παρακολουθούσε σειρές του Netflix ενώ βρισκόταν στη δουλειά και ότι έκανε κατάχρηση της θέσης της για να “χρησιμοποιήσει τους πόρους του εργοδότη της για προσωπικό όφελος”.

Διάβασε ακόμη – Heidi Klum: Ποζάρει γυμνή και προκαλεί αντιδράσεις

Στη συνέχεια, η Robinson μήνυσε τον De Niro και την Canal Productions για υποτιθέμενες παραβιάσεις του νόμου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Νέας Υόρκης. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο De Niro έλεγε σεξιστικά σχόλια και έκανε άσεμνες χειρονομίες απέναντί της.

Επίσης είπε πως ήταν ένας μη υποστηρικτικός εργοδότης που καλλιεργούσε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Διάβασε ακόμη – Brad Pitt – Angelina Jolie: Ο έντονος διάλογος πριν τον χωρισμό τους

Διέρρευσαν και κάποιες ηχογραφήσεις που περιείχαν μια συνομιλία μεταξύ του De Niro και της συντρόφου του, όπου ο Robert εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη, Chase ρωτώντας: “Ποια στο διάολο νομίζει ότι είναι;”

Αναφερόμενος στην εν λόγω ηχογράφηση, ο νομικός εκπρόσωπος του ηθοποιού υποστήριξε ότι το περιεχόμενό της απλώς παρουσίαζε έναν οργισμένο εργοδότη που απειλούσε να την απολύσει για απειθαρχία, επισημαίνοντας ότι το φωνητικό μήνυμα δεν αφορούσε διακρίσεις λόγω φύλου και ότι η χρήση υψωμένων φωνών και βωμολοχιών ήταν σπάνια και όχι παράνομη.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Διάβασε ακόμη