Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Musk: Γιατί αυτό το συστατικό κάνει ακαταμάχητο κάθε άρωμα που το περιέχει

Το συστατικό που θα σε κάνει να μυρίζεις πάντα φρεσκάδα.

Μιλάμε συχνά για αρώματα φρεσκάδας και τι αρώματα πρέπει να έχει κανείς στο μπουντουάρ του για μια μυρωδιά και αίσθηση καθαριότητας όλη μέρα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως ποιο ακριβώς στοιχείο στη σύνθεση ενός αρώματος είναι αυτό που χαρίζει αυτή τη φρεσκάδα;

Διάβασε ακόμη – Ήβη Αδάμου: Με αυτό το χτένισμα καλωσόρισε το φθινόπωρο

Το βασικό συστατικό είναι ο μόσχος ή αλλιώς το white musk, που βρίσκεται σε όλα τα αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα, συνήθως ως νότα βάσης. Μάλιστα, η ιστορία αυτού του συστατικού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού συνδέεται με το ζωικό βασίλειο αλλά και τη γενικότερη ιδέα που επικρατεί σχετικά με τα αρώματα και την (αρκετά γενική) θεώρηση ότι ερωτευόμαστε κάποιον με βάση τη μυρωδιά του.

Διάβασε ακόμη – Sage nails: Το τέλειο μεταβατικό χρώμα νυχιών για να κάνεις τώρα

The story

Αναλυτικότερα, ο μόσχος αποτελεί μια σπάνια, πολύτιμη και πολύ ακριβή ουσία που παράγουν τα αρσενικά ελάφια από τους ουραίους αδένες τους, με στόχο να πρεσελκύσουν τα θηλυκά κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Μέχρι και το 1979, οι αρωματοποιοί έπαιρναν αυτή την ουσία για να παρασκευάσουν αρώματα με μόσχο, σκοτώνοντας όμως τα ελάφια, γεγονός που ευτυχώς σταμάτησε να συμβαίνει. Από το 1979 και μετά, οι αρωματοποιοί παρασκευάζουν στο εργαστήριο το white muskπου είναι συνθετικό – έχοντας μια ποικιλία 300 διαφορετικών musks, που μπορούν να αναμειγνύουν με άλλα συστατικά για να δημιουργούν, για παράδειγμα, το πουδρένιο ή το αισθησιακό musk.

Η μυρωδιά του musk είναι μια από τις λίγες πρώτες ύλες που υπάρχουν και θυμίζει πολύ τη σάρκα και το δέρμα, έχοντας μεγάλη συνάφεια με αυτό – εξού και βγάζει κάτι πολύ καθαρό, σαν να έχεις βγει μόλις από το ντους. Ταυτόχρονα βέβαια, μπορεί να βγάζει και κάτι απόλυτα ζωώδες , όπως το sensual musk, που είναι κατεξοχήν πιο “σαρκικό”. Πρόκειται πάντως για μια νότα που θα βρεις και στα αντρικά αρώματα, καθώς το συστατικό αυτό δεν διαχωρίζεται σε “αντρικό” και “γυναικείο” – μια διάκριση βέβαια που έχει αρχίσει ήδη να εκλείπει.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφία: Pinterest

Διάβασε ακόμη