Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Με δημιουργίες Αμερικανών σχεδιαστών οι Jill Biden και Kamala Harris στην τελετή ορκωμοσίας

Τήρησαν μια μακροχρόνια παράδοση.

Η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Jill Biden, η αντιπρόεδρος Kamala Harris, αλλά επίσης και ο ίδιος ο Joe Biden επέλεξαν Αμερικανούς σχεδιαστές για την τελετή ορκωμοσίας σήμερα, τηρώντας μια μακροχρόνια παράδοση.

Ο Joe Biden και ο σύζυγος της Kamala Harris, Doug Emhoff, επέλεξαν τον σχεδιαστή Ralph Lauren για τα κοστούμια τους, με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να φορά ανοικτή μωβ γραβάτα.

O Joe Biden και ο σύζυγος της Kamala Harris, Doug Emhoff, επέλεξαν τον σχεδιαστή Ralph Lauren για τα κοστούμια τους.

Ο οίκος Ralph Lauren είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας στις ΗΠΑ και έχει ήδη ντύσει τη Melania Trump, στην τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της Donald Trump, τον Ιανουάριο του 2017.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Joe Biden, Jill επέλεξε τον οίκο Markarian, και την σχεδιάστρια Alexandra O’Neill που σχεδίασε για εκείνη ένα τουίντ φόρεμα και ένα μαντό σε μπλε του ωκεανού.

H Jill Biden επέλεξε τον οίκο Markarian, και την σχεδιάστρια Alexandra O’Neill που σχεδίασε για εκείνη ένα τουίντ φόρεμα και ένα μαντό σε μπλε του ωκεανού.

Αν και έχει ιδρύσει τον οίκο της το 2017, η δημιουργός, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει ήδη ντύσει μια πλειάδα αστέρων, όπως την ηθοποιό Λόρα Ντερν και την τραγουδίστρια Lizzo.

“Είναι απίστευτη τιμή να ντύνω την κυρία Biden σήμερα”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Alexandra O’Neill . “Αντιμετωπίζω με πολλή ταπεινότητα το γεγονός ότι αποτελώ ένα πολύ μικρό μέρος της ιστορίας”.

Όσον αφορά την Kamala Harris, η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε δύο νέους Αφροαμερικανούς σχεδιαστές, τους Christopher John Rogers και Sergio Hudson. Η πρώην γερουσιάστρια της Καλιφόρνιας φόρεσε ένα βιολετί σύνολο, που αποτελείτο από ένα μακρύ φόρεμα και ένα ασορτί μαντό.

H νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε δύο νέους Αφροαμερικανούς σχεδιαστές, τους Christopher John Rogers και Sergio Hudson.

Υιοθετώντας ένα στυλ νέο-γκλάμουρ, ο Christopher John Rogers, συμμετείχε για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια των δύο προεδρικών θητειών του συζύγου της, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama έδειχνε, επίσης, συχνά την προτίμησή της στους Αμερικανούς σχεδιαστές, προκρίνοντας την ποικιλομορφία.

Από την άλλη, αν και ξεκίνησε την προεδρία του συζύγου της επιλέγοντας έναν Αμερικανό σχεδιαστή, η Melania Trump στη συνέχεια ντυνόταν συχνότερα με δημιουργίες Ευρωπαίων σχεδιαστών, ιδίως των ιταλικών οίκων Dolce & Gabbana, Gucci ή Prada.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη