Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Μήπως είσαι με τον λάθος σύντροφο; 5 σημάδια, από τον σύμβουλο σχέσεων

Ο Μιχάλης Πουλλής μας δίνει συμβουλές για να ξεκαθαρίσουμε αν τελικά, βρισκόμαστε στη σωστή σχέση, και αν όχι, τότε πότε χωρίζουμε;

Της Νικόλ Ζένιου

Υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος για όλους μας; Και αν ναι, γιατί συχνά δυσκολευόμαστε να τον βρούμε; Ή ακόμη χειρότερα, γιατί συχνά, όταν τελικά βρούμε σύντροφο, είναι ο λάθος, και καταλήγουμε σε σχέσεις όπου δεν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένες.

Όπως εξηγεί ο σύμβουλος σχέσεων Μιχάλης Πουλλής, αν νιώθεις ότι έφτασες σε ένα σημείο που δεν βλέπεις μέλλον στη σχέση και αναρωτιέσαι εάν έκανες τη σωστή επιλογή, ίσως να είσαι με τον λάθος σύντροφο. “Για να μπορέσει μία σχέση να κρατήσει μέσα στα χρόνια, χρειάζεται, ανάμεσα σε άλλα, χρόνο, προσπάθεια, ενέργεια και υπομονή και από τις δύο πλευρές. Χωρίς αυτά απλά ξεκινάς να νιώθεις ότι η σχέση έχει χάσει το ενδιαφέρον της και δεν σε γεμίζει πλέον,” εξηγεί ο Μιχάλης.

Η επιλογή του συντρόφου μας είναι εξαιρετικά σημαντική και αξίζει να επενδύσουμε στο σωστό άτομο για μία πιο ποιοτική, ουσιαστική και ευτυχισμένη ζωή αλλά και καθημερινότητα. Παρακάτω, ακολουθούν 5 σημάδια ότι είσαι σε σχέση με τον λάθος σύντροφο, από τον σύμβουλο σχέσεων, Μιχάλη Πουλλή.

Διάβασε ακόμη – Σχέσεις on/off: Οι λόγοι που δεν σε αφήνει ενώ δεν σε θέλει πια

1. Δεν σε στηρίζει στις δύσκολες στιγμές

Στις αρχές μίας σχέσης όλα είναι όμορφα και εύκολα. Τι γίνεται όταν έρθουν οι δύσκολες στιγμές; O σύντροφος σου είναι εκεί για εσένα; Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου εάν αξίζει τον κόπο να συνεχίσεις αυτή τη σχέση. Ο σωστός σύντροφος πρέπει να είναι δίπλα σου και να σε στηρίζει ότι και να αντιμετωπίζεις και σε όλες σου τις στιγμές.

2. Δεν σε αποδέχεται όπως είσαι

Ο σωστός σύντροφος πρέπει να σ’ αγαπάει και να σε αποδέχεται όπως ακριβώς είσαι. Δεν πρέπει να σου λέει συνεχώς ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί εκφραστεί αν έκανες κάτι που τον ενόχλησε ή για να σου δώσει μια συμβουλή. Πρέπει να κάνετε και οι δύο υποχωρήσεις για να βρείτε μέση λύση. Εάν όμως στο τέλος της μέρας εκείνος είναι αμετάβλητος και περιμένει μόνο από εσένα να αλλάξεις τότε αυτό είναι θέμα.

Παράλληλα, όταν ο σύντροφος σου δεν μπορεί να σε αποδεχτεί, θα νιώθεις πάντα κάποια πίεση και δεν θα μπορέσεις ποτέ να νιώσεις πλήρως ευτυχισμένη.

3. Νιώθεις ότι πάντα κάτι λείπει

Συχνά μπορεί να νιώθουμε ότι ο σύντροφος μας δεν μας δίνει αρκετή σημασία ή δεν ενδιαφέρεται αρκετά για εμάς. Από τη μία είναι δική μας ευθύνη να μπορέσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, από την άλλη όμως έχουμε ανάγκη την κατανόηση, τη στοργή, την αγάπη και την αγκαλιά του συντρόφου μας όταν δεν είμαστε καλά. Όταν ο σύντροφος σου αδιαφορεί για τα δικά σου θέλω και τις ανάγκες, αυτό εσένα θα σε κάνει να νιώθεις ότι δεν μπορείς να είσαι πλήρης στη σχέση σου.

4. Νιώθεις ότι μόνο εσύ προσπαθείς για αυτή τη σχέση

Μία από τις πιο λάθος αντιλήψεις που έχουν τα ζευγάρια είναι ότι έχουν 50-50 το μερίδιο της ευθύνης για την σχέση. Μία σχέση για να μπορέσει να λειτουργήσει πρέπει και οι δύο να έχουν από 100-100 το μερίδιο της ευθύνης. Εάν για μεγάλα διαστήματα μέσα στη σχέση σου, εσύ δίνεις πολύ περισσότερα απ’ ότι ο σύντροφος σου τότε αυτό δημιουργεί το αίσθημα ότι τα πράγματα είναι μονόπλευρα και εκεί είναι που πρέπει να “ζυγίσεις” ξανά τα πράγματα στη σχέση σου.

5. Νιώθεις ότι δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς

Ένας από τους βασικούς πυλώνες μία σχέσης είναι η εμπιστοσύνη. Εάν για οποιοδήποτε λόγο νιώθεις ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς το σύντροφό σου τότε αυτό είναι ένα θέμα. Εδώ φυσικά γεννιέται το ερώτημα εάν κάνει κάτι αυτός που σε κάνει εσένα να νιώθεις έτσι ή είναι προσωπικές ανασφάλειες από το παρελθόν.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης θα σε κάνει να νιώθεις υπερβολική ανασφάλεια, θα σε οδηγήσει σε καχυποψίες, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το τέλος της σχέσης. Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψετε το κομμάτι της επικοινωνίας.

Εάν ο λόγος που νιώθεις έτσι είναι επειδή όντως κάτι κάνει που σου δίνει το δικαίωμα, και ενώ το έχεις συζητήσει μαζί του αυτός συνεχίζει τότε είναι καιρός να πάρεις κάποιες αποφάσεις.

Πότε χωρίζω;

Αυτή είναι μία από τις πολύ συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω, και η απάντηση δεν αρέσει σε όλους. Η συμβουλή που δίνω στους πελάτες μου είναι, “Για τις επόμενες 180 μέρες σιγουρέψου ότι κάλυψες ΟΛΕΣ τις ανάγκες του συντρόφου σου και αν μέσα σε αυτό το διάστημα δεν μπήκε στην διαδικασία να σου καλύψει τις δικές σου τότε ήρθε η στιγμή να χωρίσεις!”

Ευχαριστίες στον Mιχάλη Πουλλή, Executive & Relationship Coach, Certified Strategic Intervention Life Coach By Tony Robbins & Chloe Madane.

Info: www.Michaliszp.com

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη