Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιατί δεν μυρίζει το άρωμά μου; Οι 3 πιο πιθανοί λόγοι

Και οι τρόποι για να το κάνεις να διαρκεί περισσότερο.

Ακόμα και οι πιο έμπειρες “μύτες” μετά από λίγο καιρό συνηθίζουν το άρωμα που φορούν καθημερινά με αποτέλεσμα να μην το μυρίζουν πάνω τους. Τι γίνεται όμως όταν κανείς δεν εντυπωσιάζεται από την εσάνς που αφήνεις στο πέρασμά σου; Υπάρχουν τρεις πιθανοί λόγοι. Αν αναρωτιέσαι “γιατί δεν μυρίζει το άρωμά μου”, αυτό το κείμενο είναι για εσένα:

Διάβασε ακόμη – 5 λόγοι που η απολέπιση είναι ένα σημαντικό βήμα για μια λαμπερή επιδερμίδα

#1. Επιλέγεις body mist ή eau de toilette

Είναι απόλυτα λογικό να μη μυρίζεις το άρωμά σου για ώρες αν έχεις επιλέξει ένα body mist ή ένα eau de toilette. Το πρώτο είναι και το πιο ανάλαφρο είδος αρώματος, αφού έχει περιεκτικότητα parfum 3-5% και διάρκεια 1-2 ώρες, ενώ το δεύτερο έχει περιεκτικότητα parfum της τάξεως του 7-12% και διάρκεια 2-4 ώρες.

Διάβασε ακόμη – Η απόχρωση κραγιόν που προτείνει η Ραμόνα Φίλιπ για τις καλοκαιρινές βόλτες

Τα eau de parfum από την άλλη περιέχουν 12-15% άρωμα, πράγμα που σημαίνει ότι η εσάνς τους είναι πιο έντονη κι έχει διάρκεια 6-8 ώρες. Είναι λοιπόν ιδανικά για εσένα που θέλεις ένα άρωμα, που να μένει αναλλοίωτο για ώρες, αλλά και για εσένα που δεν αγαπάς να ανανεώνετε συχνά το άρωμά σας.

Director‘s Tip: Για ακόμα πιο έντονο άρωμα, φρόντισε να έχεις ένα roller ball του αγαπημένου σου eau de parfum στην τσάντα σου έτσι ώστε να το ανανεώνεις μέσα στη μέρα. 

#2. Δεν προετοιμάζεις κατάλληλα την επιδερμίδα σου

Η ενυδατωμένη επιδερμίδα “δέχεται” καλύτερα το άρωμα. Για να διαρκεί περισσότερο λοιπόν το signature scent σου, προετοίμασε κατάλληλα την επιδερμίδα εφαρμόζοντας μία πλούσια κρέμα σώματος.

#3. Δεν φροντίζεις αρκετά τη συνολική υγιεινή σου

Όσο ακριβό και να είναι το άρωμά σου, ποτέ δεν θα νιώθεις ότι μυρίζεις όσο ωραία θα ήθελες, αν δεν ακολουθείς τους βασικούς κανόνες υγιεινής, που περιλαμβάνουν το καθημερινό ντους, τη χρήση αποσμητικού και το βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη