Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αραίωση μαλλιών: 3 συνήθειες που την προκαλούν και πως να την αντιμετωπίσεις

Λάθη της καθημερινότητας που προκαλούν βλάβες στο τριχωτό της κεφαλής.

Τα πλούσια, μακριά μαλλιά αποτελούν πηγή αυτοπεποίθησης, αλλά και σύμβολο θηλυκότητας. Η έντονη τριχόπτωση ωστόσο ταλαιπωρεί περίπου το ένα τρίτο των γυναικών. Η αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού είναι εξαιρετικά συχνή στις γυναίκες, κάτι το οποίο δεν οφείλεται μόνο στις ορμονικές αλλαγές και την κληρονομικότητα, αλλά και στα παρακάτω τρία πολύ συχνά λάθη περιποίησης και styling, που ίσως κάνεις κι εσύ:

Διάβασε ακόμη – Πλαϊνή φράντζα: Το χτένισμα που χαρίζει ένα femme fatale look

Βάφεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου

Η χρόνια χρήση χημικών θέτει σε κίνδυνο την καλή υγεία των μαλλιών και κάνει πιο συχνή την αραίωση στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Επιλέγεις σε καθημερινή βάση sleek χτενίσματα

Μπορεί να αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων χρόνων, ωστόσο τα sleek χτενίσματα, όταν γίνονται σε καθημερινή βάση, δημιουργούν ένταση στις ρίζες με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και σιγά σιγά να εμφανίζεται αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς ποτέ ξανά να κάνεις το αγαπημένο σου χτένισμα. Σημαίνει απλά ότι δεν θα πρέπει να το επιλέγεις σε καθημερινή βάση, ενώ ιδανικά θα πρέπει να προτιμάς τις πιο loose εκδοχές του.

Διάβασε ακόμη – Η Κριστίν Παναγή με το πιο αναπάντεχο χρώμα κραγιόν που αναβαθμίζει κάθε εμφάνιση

Δεν φροντίζεις το τριχωτό της κεφαλής

Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρηθούν τα μαλλιά μακριά και πλούσια. Εκτός από το ότι είναι πολύ σημαντικό να λούζεσαι σωστά, έτσι ώστε να απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα προϊόντων και οι ρύποι από το τριχωτό, είναι εξίσου απαραίτητο να φροντίζεις για τη θρέψη και την ενυδάτωση της περιοχής με θεραπείες, έλαια και serums.

Director‘s NoteΜερικές ακόμα αιτίες της αραίωσης μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σε μια γυναίκα είναι επίσης η εμμηνόπαυση, η χημειοθεραπεία, η πρόσφατη τεκνοποίηση, οι παθήσεις θυρεοειδούς και η κληρονομικότητα.

Αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σε γυναίκα | Πώς αντιμετωπίζεται;

Για να περιοριστεί η αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σε μια γυναίκα είναι πολύ σημαντική η σωστή φροντίδα του τριχωτού, αλλά και των ίδιων των μαλλιών. Αυτό περιλαμβάνει το καλό λούσιμο, την απολέπιση και την ενυδάτωση του τριχωτού μία φορά την εβδομάδα, αλλά και την θρέψη των μαλλιών με μάσκες κι έλαια.

Εξίσου σημαντική είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με λιγότερο άγχος και μια ισορροπημένη διατροφή, ο περιορισμός του heat styling και των συχνών βαφών, αλλά και της υιοθέτησης sleek χτενισμάτων.

 

Πηγή: harpersbazaar.gr

Φωτογρφία: istock

Διάβασε ακόμη