Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Σχέσεις και όρια: Απαντήσεις από τον σύμβουλο σχέσεων

Ο nο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός εξηγεί πώς να βάλεις όρια μέσα στη σχέση σου. 

Πώς να βάλω όρια μέσα στη σχέση μου; Είναι εφικτό; Πώς θα το καταφέρω; Ερωτήσεις που ακούω συχνά από τις μαθήτριες μου, καθώς σε μια δύσκολη στιγμή είναι δύσκολο για όλους μας να θέσουμε τα όριά μας.

How to

Διάβασε ακόμη – Ερωτική σχέση και αγάπη: Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις από τον σύμβουλο σχέσεων

Φρόντισε τον εαυτό σου

Το κλειδί στην απάντηση της ερώτησης αυτής είναι η σωστή προετοιμασία του εαυτού μου. Την ώρα της κρίσης μέσα σε μία σχέση δεν είναι εύκολο να θέσεις όρια αν δεν έχεις κάνει τη σωστή προετοιμασία με τον εαυτό σου.

Πάρε τον χρόνο σου μέσα στην κάθε ημέρα και αφιέρωσε χρόνο σε εσένα και τη χαλάρωσή σου. Κάνε γυμναστική, pilates, μασάζ ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει. Ακόμα μπορείς να αφιερώσεις χρόνο και να καταγράψεις τους προσωπικούς σου στόχους για τους επόμενους μήνες. Έτσι θα έχεις καταφέρει να επικεντρωθείς σε εσένα, στην προσωπικότητα, τους στόχους και θα έχεις ενεργοποιήσει την αυτοπεποίθησή σου.

Όπως χρειάζεται φροντίδα η σχέση, χρειάζεται φροντίδα και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά που υπάρχει μέσα σε αυτή. Θεωρητικά μπορεί να ακούγεται γενικό, αλλά αν το κάνεις στην πράξη θα δεις πως θα επικεντρωθείς στα σημαντικά και πως θα μπορείς να θέσεις τα όρια σου, χωρίς καν να το αντιληφθείς ή να προσπαθήσεις περισσότερο από όσο μπορείς για αυτό.

Βρες την αυτοπεποίθηση σου

Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σου θα είναι πιο δύσκολο πλέον να χάσεις τον έλεγχο και δεν θα θέλεις να μπεις σε συζητήσεις ανούσιες. Οι περισσότερες διαταραχές μέσα στη σχέση προέρχονται από μικροπρεπείς λόγους. Έχοντας όμως καλλιεργήσει όλα αυτά θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μην μπεις στη σύγκρουση.

Γιατί; Γιατί δεν θα σου λείπει τίποτα. Όταν κάτι μας λείπει και νιώθουμε ατελείς, είναι πιο εύκολο να μπούμε σε μια διαδικασία μιζέριας και σύγκρουσης. Όταν όμως νιώθουμε γεμάτοι, ικανοποιημένοι από τον εαυτό μας και από όλα όσα έχουμε κερδίσει τότε οι συγκρούσεις αυτομάτως μειώνονται και τα όρια μπαίνουν πολύ πιο εύκολα.

Δώσε στον εαυτό σου αγάπη, φροντίδα και εκτίμηση.

Ευχαριστίες στον Νικόλα Ουρανό, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη