Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις εάν έχεις βαμμένα μαλλιά

Τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν ειδική φροντίδα.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Έρχεται η κρύα εποχή και μαζί της η επιθυμία να τολμήσουμε, να αλλάξουμε, να πειραματιστούμε. Η επιθυμία να δεις τον εαυτό σου με διαφορετικό χρώμα στα μαλλιά και φωτεινές ανταύγειες, είναι κάτι παραπάνω από κατανοητή, χάρη στις τελευταίες τάσεις που προσκαλούν πραγματικές επαναστάσεις στα μαλλιά. Αλλά αν είναι επιτρεπτή η αλλαγή, η περιποίηση των μαλλιών σου με τη σωστή προσοχή είναι απαραίτητη.

Διάβασε ακόμη – Madame Figaro Awards: Τα πιο λαμπερά make-up looks που ξεχωρίσαμε

Η φροντίδα με οποιοδήποτε προϊόν δεν είναι αρκετή: χρειάζεσαι ειδικές θεραπείες και προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, με συγκεκριμένες συνθέσεις, σχεδιασμένα για να ενυδατώνουν βαθιά τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία και, ταυτόχρονα, να τα προστατεύουν από εξωτερικές βλάβες. Δυστυχώς, οι διάφοροι τύποι χημικών θεραπειών (χρωστικές, ξανοικτικά, ανταύγειες) συχνά κάνουν τα μαλλιά θαμπά, εύθραυστα και χωρίς όγκο. Για να μην καταλήξεις με ταλαιπωρημένα μαλλιά και να χρειαστεί να κάνεις ένα δραστικό κούρεμα, ιδού τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

#1. Δεν χρησιμοποιείς συγκεκριμένο σαμπουάν και μαλακτικό

Το λούσιμο των επεξεργασμένων μαλλιών με τον σωστό τρόπο είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η ξηρότητα και η απώλεια της λάμψης. Επίλεξε ένα συγκεκριμένο σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά (μπορεί να το αναφέρει στη συσκευασία): διατηρεί το χρώμα γεμάτο και φωτεινό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντάς το να αποχρωματιστεί. Η επιλογή του μαλακτικού είναι επίσης σημαντική. Πρέπει να είναι καλής ποιότητας, αφού θα είναι απαραίτητο να θρέψεις βαθιά τα μαλλιά και να τα δυναμώσεις αν είναι λίγο εξασθενημένα. Τελευταία προφύλαξη κατά τον καθαρισμό: Ξέβγαζε πάντα με λίγο κρύο νερό για να κλείσεις τα λέπια της τρίχας τα οποία έχουν ανοίξει προηγουμένως από τα προϊόντα που έχεις χρησιμοποιήσει.

#2. Πλένεις τα μαλλιά σου πάρα πολύ

Ειδικά όσες ασχολούνται με αθλήματα ή έχουν πολύ λεπτά μαλλιά τείνουν να πλένουν τα μαλλιά τους κάθε δεύτερη μέρα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προϊόντα, αναπόφευκτα το χρώμα σου θα εξασθενήσει πιο γρήγορα (αν έχεις βαμμένα μαλλιά σε οποιαδήποτε απόχρωση του κόκκινου, ξέρεις ότι αποχρωματίζονται πολύ πιο γρήγορα). Πώς να το διορθώσεις; Χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν όποτε μπορείς για να αποφύγεις την αποβολή του χρώματος.

#3. Επιλέγεις λάθος στεγνωτήρα μαλλιών

Τα ion μοντέλα στεγνωτήρων μαλλιών είναι τα πιο κατάλληλα για επεξεργασμένα μαλλιά, γιατί χάρη στην ηλεκτροδυναμική τεχνολογία τους, ενώ στεγνώνουν απελευθερώνουν ιόντα που ενυδατώνουν τα μαλλιά.

#4. Χρησιμοποιείς λάδι μαλλιών με λάθος τρόπο

Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται στη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών είναι να χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα σε λάδι μαλλιών: είτε είναι πριν είτε μετά το σαμπουάν, προσθέτοντας ένα προϊόν που περιέχει λάδι στη μάσκα μαλλιών σου θα σου επιτρέψει να αποστραγγίσεις το χρώμα πολύ πιο γρήγορα. Εάν θέλεις να επιδιορθώσεις τις άκρες με ένα προϊόν με λάδι που θα αφήνει τα μαλλιά σου λαμπερά, επικεντρώσου σε ένα λάδι μαλλιών που πρέπει να εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά μετά το πλύσιμο και να μην ξεπλένεται.

#5. Δεν προστατεύεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα

Τα βαμμένα μαλλιά υφίστανται σημαντικό στρες. Γιατί να τα υποβάλλεις σε άλλες ταλαιπωρίες όπως σεσουάρ, ισιωτικά μαλλιών και σίδερα, χωρίς τη σωστή προστασία; Ποτέ μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς ένα θερμο-προστατευτικό πριν το στέγνωμα και το χτένισμα.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη