Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να διεκδικήσεις αυτά που σου αξίζουν, σύμφωνα με τον life coach

Ο nο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός εξηγεί πώς να διεκδικήσεις όλα όσα επιθυμείς.

Η διεκδίκηση είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για να μπορέσεις να κατακτήσεις όσα ονειρεύεσαι. Ακόμα και σε αυτό το πεδίο όμως η κατάκτηση ξεκινά από μέσα μας.

Με μεθοδικά βήματα μπορείς να πετύχεις πολλές μικρές μάχες καθημερινά, οι οποίες είναι ικανές να κερδίσουν τον πόλεμο. Είναι όμως ο πόλεμος η σωστή λέξη; Ίσως, έτσι έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε την διεκδίκηση, ως έναν διαρκή πόλεμο, με τσακωμούς, προστριβές και συνεχή χαμένη ενέργεια. Η ανώτερη διεκδίκηση δεν βασίζεται ωστόσο στη συνεχή ένταση, αλλά στην προσωπική οριοθέτηση. 

Διάβασε ακόμη – Γιατί μένουμε μακριά από τα όνειρά μας;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις μέσα σου και να μπορείς να δεις τι αξίζεις, ώστε σύμφωνα με αυτό να μπορείς να επιλέγεις σε ποιες διεκδικήσεις θα μπεις.

Πολλές φορές κάνουμε διάφορες επιλογές αψήφιστα, είτε γιατί επηρεαζόμαστε από τον κοινωνικό μας περίγυρο, είτε ακόμα και από τα socialmedia, με αποτέλεσμα να φανατιζόμαστε προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση και να υποτιμούμε τις δικές μας επιλογές και τα αποτελέσματα αυτών.

Πώς θα καταφέρεις να απαλλαγείς από αυτά που σε σαμποτάρουν;

Για να αποφύγω αυτή την κατάσταση θα πρέπει:

1. Nα καταλάβω την αξία μου

2. Nα επιλέγω τις μάχες που θα δώσω για να διεκδικήσω πράγματα

3. Nα μην το επιβάλλω με τη βία, τις φωνές ή τους λεκτικούς εκβιασμούς, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την ενέργειά μου.

Αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι πως η ενεργεία μου και αυτό που εκπέμπω όταν λέω κάτι είναι πολύ πιο σημαντικό από τα ίδια τα λόγια μου.

Πώς θα κατορθώσω να διεκδικήσω όσα πραγματικά θέλω;

Αρχικά θα πρέπει να κάνω πολύ καλά τις επιλογές μου, να επιλέξω που θα δώσω την ενέργειά μου και έπειτα να δω πώς θα δυναμώσω ψυχικά, ώστε να διεκδικώ χωρίς να καταναλώνω περιττή ενέργεια στα παιχνίδια του μυαλού και σε θεωρίες που στήνω στο μυαλό μου.

Δουλεύω μέσα μου, δυναμώνω, χτίζω την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση και νιώθω σιγουριά να διεκδικήσω όλα όσα θέλω.

Κάτι που θα σε βοηθήσει να πας προς αυτή την κατεύθυνση είναι να εντάξεις το κοινό καλό στη δική σου επιλογή. Τότε θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να διεκδικήσεις αυτό που θες, όποιον και αν έχεις απέναντί σου, σε οποιοδήποτε αξίωμα και αν βρίσκεται, εφόσον γνωρίζεις πως αυτό που διεκδικείς θα επηρεάσει θετικά, αλλά και άλλους ανθρώπους.

Το όραμα σου και οι στόχοι σου δεν είναι διαπραγματεύσιμα και υπερβαίνουν οποιονδήποτε έχεις απέναντι σου. Και μην ξεχνάς πάντα να επικοινωνείς αυτό που θέλεις και αυτό που θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα, επιλέγοντας τις κατάλληλες λέξεις και τον κατάλληλο τρόπο.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με τον Νικόλα, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το lifecoaching.

Info: https://jillandnikolas.com/

Ευχαριστίες στον Νικόλα Ουρανό, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη