Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έτσι είχε μάθει τη γέννηση του πρίγκιπα George

Ο ανορθόδοξος τρόπος που το έμαθε.

Όπως κάθε ειδικός του βασιλικού πρωτοκόλλου υποθέτει, η πριγκίπισσα Kate -τότε δούκισσα του Cambridge – έπρεπε να ακολουθήσει μερικούς πολύ ιδιαίτερους κανόνες όταν γέννησε τον διάδοχο του θρόνου, τον πρίγκιπα George, πριν από 10 χρόνια. Ένας από τους πιο σημαντικούς; Η βασίλισσα Ελισάβετ να είναι το πρώτο πρόσωπο που θα μάθαινε για τη γέννηση του παιδιού, όπως αναφέρει η Daily Express, ήταν η πρώτη που το έμαθε με έναν κάπως αντισυμβατικό τρόπο.

Το βασιλικό πρωτόκολλο υπαγορεύει ότι η μονάρχης πρέπει να είναι η πρώτη που θα ενημερωθεί μετά τη γέννηση ενός μελλοντικού διαδόχου, και η εκλιπούσα βασίλισσα έμαθε τα νέα μέσω ενός ειδικά κρυπτογραφημένου τηλεφώνου που πραγματοποίησε ο πρίγκιπας William τη στιγμή που η σύζυγός του, Kate Middleton έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Διάβασε ακόμη – Charlotte Gainsbourg: Συντετριμμένη στην κηδεία της μητέρας της, Jane Birkin

Ο πρίγκιπας George γεννήθηκε στις 4:24 μ.μ. στην πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου St. Mary’s στο Λονδίνο. Η είδηση του φύλου του ανακοινώθηκε μέσω ενός δημοτικού εκφωνητή και τα στατιστικά στοιχεία της γέννησής του τοποθετήθηκαν σε ένα καβαλέτο έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να σηματοδοτήσουν την ευτυχή περίσταση.

Αλλά εκεί δεν τελείωσε η ανάμειξη της βασίλισσας Ελισάβετ στις πρώτες μέρες του George. Επειδή ο George είναι άμεσος διάδοχος του θρόνου, η βασίλισσα Ελισάβετ θα έπρεπε επίσης να δώσει τη βασιλική της έγκριση για το όνομά του, το οποίο δύο ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε ως πρίγκιπας George Alexander Louis.

Διάβασε ακόμη – Margot Robbie: Αυτό είναι το ποσό που πήρε για τον ρόλο της στην ταινία “Barbie”

“Μετά το τηλεφώνημα στην προγιαγιά του George, ο William θα έπρεπε να καλέσει κάποια από τα μέλη της οικογένειας Middleton για να τους ενημερώσει για τα ευχάριστα νέα”, αναφέρει η Daily Express. “Αργότερα μέσα στην ημέρα, το κοινό ενημερώθηκε ότι ο τότε δούκας και η δούκισσα του Cambridge είχαν καλωσορίσει το πρώτο τους παιδί”.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Φωτογραφίες: Instagram/ @theroyalfamily

Διάβασε ακόμη