Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

3 tips που θα σε βοηθήσουν πριν φύγεις για διακοπές

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς άγχος και περιττές σκέψεις.

Το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον στη μέση του και το πιθανότερο είναι ότι περνάς τις τελευταίες μέρες σου στην πόλη, μετρώντας ανυπόμονα τις μέρες για το επόμενο ταξίδι σου.

Ωστόσο, δεν μπορείς ακόμα να χαλαρώσεις- σκέφτεσαι τυχόν υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν στη δουλειά και ανησυχείς ότι οι μέρες των διακοπών σου θα συνοδεύονται από ειδοποιήσεις στο κινητό σου. Διάβασε τα 3 tips που ακολουθούν, ώστε τη στιγμή που θα φεύγεις να είσαι σίγουρη ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στον εαυτό σου.

#1. Διευθέτησε τις υποχρεώσεις σου

Γίνε προνοητική. Μην ολοκληρώνεις βιαστικά όσα επείγουν με τη σκέψη ότι θα ασχοληθείς περισσότερο όταν επιστρέψεις. Κλείσε τις τρέχουσες υποθέσεις και κάνε έξτρα προσπάθεια να καλύψεις ανάγκες που ξέρεις ότι θα προκύψουν. Θυμήσου ότι επιστρέφοντας, θα έχεις ακόμη λιγότερη όρεξη- τουλάχιστον τις πρώτες μέρες.

Διάβασε ακόμη – Έγινες πρόσφατα vegan και ετοιμάζεσαι για διακοπές; Συμβουλές επιβίωσης

#2. Ενημέρωσε τις επαφές σου για το διάστημα που θα λείπεις

Στείλε ένα συγκεντρωτικό email με deadline την ημερομηνία που θα φύγεις και ζήτησε ευγενικά να ειδοποιηθείς μόνο για επείγουσες περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν δείχνει “χαλαρότητα”, αλλά αντίθετα επαγγελματισμό.

#3. Φίλτραρε τις ειδοποιήσεις σου

Στο αυτοκίνητο, το πλοίο ή το αεροπλάνο, αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις των social media και των email σου, εξαιρώντας όσες εσύ θεωρείς σημαντικότερες. Όλοι οι άλλοι μπορούν να περιμένουν.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη