Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Meghan Markle: Κάλεσε τη συγγραφέα του Sex and The City στο podcast της – τι είπαν

“Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 4 τύποι γυναικών στον κόσμο.”

Η Meghan Markle συζήτησε στο τελευταίο της podcast με την best-selling συγγραφέα, Candace Bushnell, στις ιστορίες της οποίας βασίστηκε το σενάριο και οι χαρακτήρες του ‘Sex and the City’. Η δούκισσα του Sussex εκθείασε τη δημοφιλή σειρά για τον τρόπο που παρουσίαζε τη θηλυκότητα αλλά και την σεξουαλικότητα της σύγχρονης γυναίκας, χαρακτηρίζοντας την ‘iconic’.

Διάβασε ακόμη – Sex and the City: Γιατί δεν πρέπει να θέλουμε να είμαστε σαν την Carrie

“Αυτοί οι iconic χαρακτήρες, η Carrie, η Samantha, η Miranda, η Charlotte και φυσικά το ερωτικό της ενδιαφέρον, ο Mr.Big, είναι όλοι βασισμένοι σε συνθέσεις ανθρώπων στον πραγματικό κοινωνικό κύκλο της Candace στη Νέα Υόρκη,” είπε η Markle τονίζοντας ότι η σειρά “σύστησε μια φρέσκια, μοντέρνα ματιά στη θηλυκότητα και επίσης τι σήμαινε και εκείνη και τους φίλους της το να είσαι γυναίκα”.

Η Bushnell με τη σειρά εξήγησε τις δυσκολίες που είχε ως νέα κοπέλα στη Νέα Υόρκη την εποχή που προσπαθούσε να κάνει καριέρα στην υποκριτική: “Ένα από τα πρώτα πράγματα που συνειδητοποίησα όταν πήγα σε σχολή υποκριτικής ήταν πως όλοι οι ρόλοι ήταν χάλια, δεν μπορούσα να βρω έναν μιας ολοκληρωμένης γυναίκας. Και είχα υποσχεθεί ότι μια μέρα θα έγραφα για γυναίκες που ήταν πραγματικές γυναίκες κι όχι πως κάποιος άντρας πίστευε ότι θα πρέπει να είναι”.

Όπως είπε η συγγραφέας το ίδιο ίσχυε και για τον τρόπο που παρουσιαζόταν η γυναικεία σεξουαλικότητα στην οθόνη: “Όλα τα κλισέ για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, ανακάλυψα ότι δεν ήταν αληθινά. Και αυτό ήταν πραγματικά η ώθηση για να γράψω το Sex and the City, να εξερευνήσω πώς είναι πραγματικά η σεξουαλικότητα της γυναίκας”. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, παρά την επιτυχία της στήλης της στην New York Observer και το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η σειρά, ένιωθε ότι εξακολουθούν να της θέτουν όρια: “Ο κόσμος λέει πως εάν είσαι γυναίκα δεν μπορείς να κάνεις αυτό. Οπότε δεν έγραψα το σενάριο της σειράς γιατί ειλικρινά νόμιζα ότι δεν μπορώ να το κάνω” ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και η σειρά έβαλε σε κάποια ‘κουτάκια’ τις γυναίκες: “Πήραν το βιβλίο και ο Darren Star του έβαλε ένα τηλεοπτικό καλούπι. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 4 τύποι γυναικών στον κόσμο”.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη