Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Τι ακριβώς είναι και γιατί εμφανίζονται

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni σου εξηγεί ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν μαύρους κύκλους.

Με τον όρο μαύροι κύκλοι εννοούμε την υπερμελάγχρωση που περιγράφεται με τη μορφή κηλίδων γύρω από τα μάτια, καθιστώντας όλη την γύρω περιοχή ιδιαίτερα κουρασμένη. Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια εμφανίζονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που όμως υπάρχει λύση για την αντιμετώπιση του.

Διάβασε ακόμη – 4 θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας για να κάνεις στο ινστιτούτο αισθητικής

Η χαλάρωση των ιστών του κάτω βλεφάρου και η πτώση της παρειάς (μάγουλο, περιοχή μέσου προσώπου) έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας αύλακας στο κάτω κογχικό όριο (γνωστή και ως αύλακα δακρύων), που βρίσκεται μεταξύ του κάτω βλεφάρου και της παρειάς. Επιπλέον, αυτή η αύλακα επιδεινώνεται από την πρόπτωση λίπους στο κάτω βλέφαρο (σακούλες κάτω από τα μάτια) και μαζί αυτές οι αλλαγές οδηγούν στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Διάβασε ακόμη – Ήλιος και καλλυντικά: Ποια προϊόντα πρέπει να αποφεύγεις το καλοκαίρι

Ποια είναι τα αίτια των μαύρων κύκλων

Τα συνήθη αίτια για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων στα μάτια, ή αλλιώς οι γνωστές “σακούλες” είναι ποικίλα. Τα πιο κοινά αίτια είναι:

  • Μαύροι κύκλοι λόγω ηλικίας. Όπως είναι αντιληπτό, ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και η σημαντικότερη αιτία για τους μαύρους κύκλους. Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει το κολλαγόνο του με συνέπεια να γίνεται ημιδιαφανές και να φαίνονται οι φλέβες κάτω απο αυτό.
  • Μαύροι κύκλοι λόγω έλλειψης ύπνου. Η έλλειψη ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των μαύρων κύκλων.
  • Μαύροι κύκλοι λόγω του τρόπου ζωής. Το αλκοόλ, το τσιγάρο, τα ξενύχτια, η κακή διατροφή και οι τοξικές ουσίες προκαλούν έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.
  • Μαύροι κύκλοι λόγω πολύωρης έκθεσης σε οθόνες. Η χρήση υπολογιστή, tablet κτλ. προκαλούν κούραση στα μάτια και τη γύρω περιοχή των ματιών.
  • Το τρίψιμο των ματιών.
  • Η κληρονομικότητα.
  • Η κακή κυκλοφορία του αίματος.
  • Παθολογικά αίτια ή ορμονικές ανισορροπίες.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη