Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα ανοίγει αύριο η πύλη εμβολιασμού

Το 20% των πολιτών έλαβαν την 1η δόση.

Προχωρώντας με την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, και αυξάνοντας τον ρυθμό των εμβολιασμών με στόχο να επιτευχθεί το συντομότερο η κάλυψη και η ανοσία σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προτεραιότητα για την διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό θα έχουν τα άτομα ηλικίας 43 και 44 ετών μόνο. 

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Την ερχόμενη εβδομάδα, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει επίσης για άλλες ηλικιακές ομάδες και περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.   

Την ίδια ώρα, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί των ατόμων που εμπίπτουν σε ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως αυτές εγκρίνονται από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ενόψει της έναρξης ισχύος από αύριο των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος για σκοπούς μετάβασης σε Κέντρο Εμβολιασμού, νοουμένου ότι προσκομίζεται το απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο (έντυπο, γραπτό μήνυμα, Κάρτα Εμβολιασμού) για σκοπούς ελέγχου. Επιπρόσθετα, για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από την λήψη της τελευταίας δόσης, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Δεν απαιτείται υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που τα άτομα αυτά θεωρηθούν στενή επαφή κρούσματος. 

• Εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.  

Μέχρι τις 23 Απριλίου, έγιναν συνολικά 236,265 εμβολιασμοί (26,8 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 176,082 (20%) αφορούσαν την χορήγηση της 1ης δόσης και οι 60,183 (6,8%) αφορούσαν την χορήγηση και των δύο δόσεων.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη