Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Mark Zuckerberg: Η συνταγή της επιτυχίας του

Ακολούθησε τα βήματα του.

Πάνε 19 χρόνια από όταν ο Mark Zuckerberg και οι συγκάτοικοί του στο Πανεπιστήμιο του Harvard ξεκίνησαν το Facebook, από το δωμάτιό τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή απέκτησε δημοτικότητα, σε τέτοιο βαθμό που ο Zuckerberg εγκατέλειψε τις σπουδές του το 2004 για να αφιερωθεί πλήρως στην πλατφόρμα. Αυτά που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian , εκείνη την εποχή, ο Αμερικανός επιχειρηματίας ζήτησε δάνειο 100.000 δολαρίων για να ξεκινήσει το Facebook. Σήμερα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η καθαρή του περιουσία ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 107 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διάβασε ακόμη – Rihanna: Οι πρώτες πληροφορίες μετά τη γέννηση του παιδιού της

Η πορεία προς την επιτυχία, σίγουρα, δεν ήταν εύκολη, ωστόσο ο ίδιος φαίνεται πως είχε βρει τη μυστική “φόρμουλα” για να πετύχει κάθε στόχο του.

“Όταν ξεκινάς κάτι, πρέπει να είσαι πολύ επίμονος. Θα υπάρξουν όλες αυτές οι προκλήσεις και νομίζω ότι το κυριότερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην τα παρατάς”, ακούγεται να λέει ο Zuckerberg σε παλιότερο βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα social media.

Διάβασε ακόμη – Emily Blunt: Μιλάει στη Madame Figaro για τον ρόλο της στην ταινία “Oppenheimer”

“Οι καλύτεροι επιχειρηματίες που έχω γνωρίσει δεν ξεκινούν εταιρείες επειδή ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια εταιρεία. Το κάνουν επειδή θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι αν μείνετε πιστοί σε αυτό και επικεντρωθείτε στο να προχωρήσετε μπροστά, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αναπόφευκτα έρχονται στο δρόμο σας, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία και πολλοί άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν”, συνέχισε ο Αμερικανός.

Πηγή: esquire.com.gr

Φωτογραφία: Instagram/@zuck

Διάβασε ακόμη